Copiii de bani gata din Timiş care au dat dureri de cap părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curse cu maşini, bătăi în baruri sau, mai rău, accidente cu victime omeneşti sunt doar câteva dintre „isprăvile” unor răsfăţaţi din Timişoara care, provenind din familii bune sau cu părinţi în posturi importante, au comis greşeli cu consecinţe de care nu vor mai putea scăpa.

Cel mai recent caz a fost o bătaie între gaşca fiului şefului Poliţiei din Sânnicolau Mare şi un alt grup, la un club din oraşul timişean. Unul dintre cei implicaţi a acuzat că însuşi şeful interimar al poliţiei la data respectivă, Eugen Costoia, a fost printre cei care l-au lovit.

O altă localitate importantă a judeţului a avut probleme cu odraslele autorităţilor, în 2011. Bogdan şi Călin Roman, fiii primarului din Deta, sunt cunoscuţi de o ţară întreagă după ce au tăiat cu sabia trei tineri din localitate, cărora le-ar fi solicitat o "taxă de protecţie" în valoare de 8.000 de euro. După ce au fugit de autorităţi, s-au predat şi au fost eliberaţi. Scandalul a pornit în 23 iulie 2011, când localnicii din Deta au început să reclame că ziua oraşul este condus de primarul Petru Roman, în timp ce noaptea băieţii lui, Bogdan (32 de ani) şi Călin (27 de ani), trăiesc regeşte din colectarea de taxe de protecţie.

Un alt exemplu este cel al lui Adrian Renu, fiul unui ofiţer de poliţie închis pentru corupţie. Tânărul a fost prins în 2010 în timp ce conducea maşina, un Audi, cu 182 de km/h. Acesta a cerut atunci restituirea permisului luat de poliţişti, motivând viteza cu faptul că îl transporta la spital pe bunicul său, care se simţea rău.

Adrian Cocoană, deşi avea peste 30 de ani când şi-a câştigat notorietatea, poate fi şi el considerat un copil de bani gata. Provenit dintr-o familie bună, el însuşi absolvent de Medicină, s-a urcat pe trotuar cu Ferarri-ul, în 2008, omorând pe loc un tânăr. S-a prezentat la Poliţie după mai bine de 24 de ore, apărând zvonul că în momentul accidentului ar fi fost sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Cocoană a primit, după trei ani de proces, patru ani de închisoare cu executare.

În martie 2002, şapte adolescenţi din Timişoara au fost acuzaţi de omor. Într-o noapte venind de la o petrecere, aceştia au obligat un copil al străzii să sară în râul Bega. Copilul a fost găsit mort, o lună mai târziu, iar justiţia română i-a condamnat, dupa un proces care a durat şapte ani, pentru omor calificat. În prezent, ei îşi ispăşesc pedepsele şi asteapta un raspuns de la CEDO. Avocata tinerilor a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu privire la încălcarea tuturor drepturilor procesuale ale celor şapte tineri, dar şi cu privire la neadministrarea de către magistraţi a probelor elementare necesare aflării adevărului în acest caz, avocata considerând că a fost comisă o gravă eroare judiciară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite