Constantin Ostaficiuc, fostul lider PDL Timiş, audiat la DNA în dosarul finanţării clubului Poli Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ostaficiuc a fost chemat la DNA
Constantin Ostaficiuc a fost chemat la DNA

Constantin Ostaficiuc, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a fost chemat la DNA unde a aflat că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu. Urmează să fie chemaţi la audieri şi reprezentanţii Primăriei.

DNA Timişoara a reluat în forţă ancheta privind cu privire la dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Poli Timişoara, de pe vremea când clubul era condus de Marian Iancu. Procurorii anticorupţie au aşteptat sentinţa finală a Curţii de Apel, care săptămâna trecută s-a pronunţat în acest caz. În urma sesizării Curţii de Conturi, instanţa a decis că Primăria şi Consiliul Judeţean Timiş se fac vinovate de finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara, cu peste 30 de milioane de lei.
 

Şi DNA a demarat o anchetă, tot în urma raportului Curţii de Conturi. Primul care a fost chemat la audieri a fost Constantin Ostaficiuc, care a stat, ieri, aproximativ o oră la sediul DNA Timişoara, timp în care i s-a adus la cunoştinţă că a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu.


Constantin Ostaficiu, fost preşedinte PDL Timiş este acuzat că în timpul mandatului său de şef al CJT, s-au decontat, în sezonul competiţional 2010-2011, prime pentru jucători, pentru performanţe deosebite. Banii au fost însă deturnaţi de la scopul alocat iniţial de CJT şi a adus bugetului de stat o pagubă de 9.950.000 lei, având în vedere că societatea lui Iancu înregistra restanţe la plata obligaţiilor către bugetul statului, iar banii de la  CJT s-au folosit pentru echilibrare în vederea finanţării propriilor obiective.


La ieşirea de la audieri, Constantin Ostaficiuc a refuzată să facă orice fel de declaraţii. Zilele acestea sunt aşteptate la DNA şi ceilalţi oficiali implicaţi în finanţarea clubului patronat de Marian Iancu. Este vorba de fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, actualul secretar al Primăriei, Ioan Cojocari, dar şi fostul secretar al Consiliului Judeţean Timiş, Petrişor Nădăştean.


Actual primar al Timişoarei, Nicolae Robu a catalogat „ciudată” sentinţa Curţii de Apel, dar a spus că hotărârea trebuie respectată. „Nu m-am mai confruntat cu astfel de situaţii. Mi se pare ciudată o asemenea hotărâre, dar hotărârile judecătoreşti trebuie respectate şi aplicate. Nu mi se pare ciudată atât hotărârea, cât ce s-a întâmplat în timp. Toate aceste lucruri s-au întâmplat în perioada în care primar era domnul Gheorghe Ciuhandu. Nici Prefectura Timiş şi nici Curtea de Conturi nu a făcut vreo sesizare de ilegalitate şi acum, după atâţia ani, pare ciudat că s-a ajuns la concluzia că această finanţare nu ar fi fost legală”, a declarat Nicolae Robu.


La ultimul termen din proces, secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari cel care a semnat de legalitate finanţarea echipei de fotbal s-a prezentat personal în instanţă pentru a apăra interesele primăriei, gest pe care nu l-a mai făcut în niciun dosar.


Prin sentinţa Curţii de Apel Timişoara, cei care au semnat pentru finanţarea echipei Poli, trebuie să recupereze banii de la societatea deţinută la acea vreme de Marian Iancu.


Citiţi şi:

Sentinţă finală. Primăria Timişoara a „pompat” ilegal 30 de milioane de lei în echipa de fotba Poli, patronată de Marian Iancu. Banii trebuie recuperaţi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite