Consiliera USR implicată în operaţiunea „flămânzi sub acoperire”, pedepsită de partid

0
0
Ana Munteanu a fost suspendată pentru un an din USR
Ana Munteanu a fost suspendată pentru un an din USR

Biroul Judeţean al USR Timiş a decis, joi seara, suspendarea din partid, pentru o perioadă de un an, a consilierei locale Ana Munteanu, care a descins săptămâna trecută cu jandarmii într-un restaurant din Timişoara pentru a arăta că nu se respectă carantina.

„Colega noastră a făcut o eroare de judecată şi a acţionat într-o manieră neinspirată şi inadecvată poziţiei de consilier local pe care o deţine. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timişoara, nu este să încerce să se substituie instituţiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale şi să avem încredere că ele vor acţiona potrivit legii”, a transmis USR Timiş.

USR a mai arătat că modul în care Ana Muntean a înţeles să acţioneze „nu reflectă voinţa noastră, ca organizaţie, şi nici valorile pe care USR le promovează”. Astfel, Ana Munteanu a a fost suspendată din partid pentru o perioadă de un an.

„Îi îndemnăm în continuare pe toţi cetăţenii să respecte regulile de distanţare socială, restricţiile de circulaţie aflate în vigoare din cauza pandemiei şi să se vaccineze cât mai curând. Ţine de noi toţi să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”, a mai transmis USR.

„Condamnăm cu fermitate violenţa din mediul online şi ştirile false”

În anunţul privind suspendarea din partid a Anei Munteanu, USR a condamnat linşajul la care a fost supusă consiliera USR în mediul online.

„Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie 2021. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament.

Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea în ansamblul ei are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, a mai transmis USR Timiş.

„Nu am luat această decizie singurică, singurică”

Într-un live de pe un grup de susţinători ai USR, Ana Munteanu a recunoscut că „decizia de a face acel live a fost greşită. Vreau de la început să ştiţi că nu am luat această decizie de capul meu, singurică, singurică. Au fost la un moment dat câţiva oameni buni care au crezut că fac ceva bine şi care au greşit crezând asta”, a spus Ana Munteanu, sugerând că operaţiunea a fost gândită împreună cu mai mulţi colegi de partid.

De altfel, imediat după incident Ana Munteanu a declarat pentru „Adevărul”: „Jandarmii nu au mers acolo la ordinul meu. Jandarmii au mers în urma unei sesizări, la ordinul prefectului”.

Ulterior, în discuţia cu simpatizanţii USR, Ana Munteanu a declarat: „Nu voi spune cine au fost colegii cu nume şi prenume pentru că nu are nicio relevanţă. Trebuia să gândesc eu, cu capul meu”.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Reacţia patronilor localului în care a descins consiliera USR să demaşte funcţionarea în carantină: Un răspuns dur, incompatibil cu un stat democratic

Flămânzi sub acoperire, folosiţi într-o operaţiune USR de demascare a ilegalităţilor din HoReCA: „Totul a fost organizat la ordinul prefectului“

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite