Centru de vaccinare COVID din Timişoara, transformat în spaţiu de cazare pentru refugiaţii ucraineni FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Tineretului din Timişoara primeşte refugiaţi din Ucraina FOTO FITT
Casa Tineretului din Timişoara primeşte refugiaţi din Ucraina FOTO FITT

Spaţiul de la demisolul Casei Tineretului, din Timişoara, le este dedicat refugiaţilor ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt, de la una până la trei zile, în perioada de tranzit.

Pe final de săptămână, în Timişoara s-a amenajat un spaţiu de cazare pentru refugiaţii ucraineni aflaţi în tranzit. Spaţiul se află la demisolul Casei Tineretului (strada Arieş nr.19), creat în urma închiderii centrului de vaccinare, şi este dotat cu 21 de paturi şi saltele, cu posibilitate de suplimentare, două băi, maşină de spălat şi uscător de haine, zonă de servit masa, zonă de joacă pentru copii şi o zonă de infrastructură IT (computere conectate la internet şi imprimante). 

GALERIE FOTO

Acest spaţiu le este dedicat refugiaţilor ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt (de la una până la trei zile) în perioada de tranzit. 

Centru de vaccinare transformat în spaţiu pentru refugiaţi din Ucraina


 

De amenajarea centrului s-au ocupat personalul şi voluntarii internaţionali ai Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Timiş (FITT), cu suportul Universităţii de Vest din Timişoara, care a donat paturi şi saltele, iar administrarea se va face în colaborare cu Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare (Liga AC) şi Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), cărora li se pot alătura şi alte organizaţii de tineret din oraş. 

Centru de vaccinare transformat în spaţiu pentru refugiaţi din Ucraina


În vederea asigurării obiectelor şi produselor necesare persoanelor aflate în tranzit, FITT face apel la structuri care se ocupă deja de colectarea şi selectarea donaţiilor, care pot ajuta. Se solicită produse de igienă personală (inclusiv prosoape), jucării şi cărţi de colorat pentru copii, produse de menaj şi uz casnic, precum şi cu obiecte specifice: bidoane cu apă, paturi pentru bebeluşi, o masă de schimbat scutece, un uscător de păr, un uscător de haine, camere web şi căşti cu microfon. 

Centru de vaccinare transformat în spaţiu pentru refugiaţi din Ucraina

Vă recomandăm să mai citiţi: Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: „Sunt dialoguri între SUA şi Rusia care nu sunt publice, nu le vedem, dar există” INTERVIU  

Cernăuţi mulţumeşte Timişoarei pentru ajutorul primit. Generatoarele trimise de vor fi folosite de Compania de Apă

Firmele şi companiile italiene din România vor să angajeze refugiaţi din Ucraina. Întâlnire cu ministrul Muncii, pentru a găsit cadrul legislativ

Femeile care fug cu copiii de războiul din Ucraina sunt în siguranţă la Timişoara. Un hotel mare din oraş le oferă cazare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite