Cele mai importante investiţii imobiliare din Timişoara sunt realizate cu scandal
0În plină perioadă de criză, în Timişoara sunt totuşi câţiva investitori care „se iau la trântă” cu recesiunea şi propun proiecte îndrăzneţe: un centru de afaceri unicat în Banat, două hoteluri Novotel şi Etap, dar şi două centre comerciale. În cele mai multe din cazuri, locatarii din zonă sunt nemulţumiţi.
După lungi discuţii şi dezbateri, Primăria Timişoara a dat undă verde construcţiei hotelurilor Novotel şi Etap în zona Iosefin. Investiţia estimată la peste 25 de milioane de euro îi nemulţumeşte pe unii locuitori din cartierul istoric care spun că săpăturile pentru cele două hoteluri de două, respectiv şase etaje, vor afecta structura de rezistenţă a clădirii. O altă nemulţumire a oamenilor din Iosefin este legată de faptul că se construiesc două clădiri din sticlă într-o zonă istorică. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au dat însă asigurări că-i obligă pe investitori să integreze clădirile în zonă.
Terenul pe care se vor construi hotelurile Novotel şi Etap
Centru de afaceri de cinci milioane de euro sau spaţiu verde?
Un alt proiect important pentru Timişoara este centrul de afaceri de 10 etaje care se ridică lângă actualul centru de afaceri. Investiţia de cinci milioane de euro a Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timişoara nu este tocmai pe placul localnicilor de pe Aleea Ripensia. „Am vrea în așa fel încât această alee Ripensia să fie curată de la un capăt la altul. Să ne gândim și la parcări pentru cei care locuiesc acolo. S-ar putea face niște parcări ecologice măcar”, a spus unul din administratorii din zonă.
O altă localnică susţine că şi la construirea vechiului centru s-a umblat cu „sărut mâna” până la obţinerea acordului, iar apoi nu s-a ţinut cont de ce au vrut locatarii. „S-a umblat cu liste ca să semnăm. Până la urmă parcul nu există. Este un spaţiu verde care va dispărea şi ăla. Ce va mai rămâne? De la noi şi până la parcul Bihor nu mai este nimic spaţiu verde. Nu sunt optimistă că se ţine cont de ce propunerile noastre pentru că așa cum se discută de acest proiect, el este deja ca şi aprobat”, a spus Daju Maria, o locatară de pe Aleea Ripensia.
Nemulţumiri şi pentru staţia de gunoi de nouă milioane de euro
Staţia de compostare a deşeurilor vegetale din Timişoara este o investiţie de nouă milioane de euro pe care primăria vrea să o pună în practică. Proiectul este abia la faza de idee, dar la dezbaterea publică, reprezentanţii consiliului de cartier Steaua-Fratelia au fost categorici şi au spus că nu sunt de acord să le treacă din nou gunoiul pe sub nas, după ce ani de zile au înghiţit mirosul gunoiului care a fost cărat la Parţa şi la staţia de balotare a gunoiului.