Caricaturistul Popa’s lucrează la un nou record: „Vrem să facem portrete la toată populaţia Timişoarei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popa's la Festivalul Artelor din Piaţa Libertăţii FOTO Facebook/Evenimente Primăria Timişoara
Popa's la Festivalul Artelor din Piaţa Libertăţii FOTO Facebook/Evenimente Primăria Timişoara

Ştefan Popa Popa's a şi echipa sa de artişti se află zilele acestea în Piaţa Libertăţii unde timişorenii pot obţine un portret pe gratis.

Ştefan Popa Popa’s, caricaturistul de cartea recordurilor, şi-a propus să realizeze portrele locuitorilor din Timişoara, în cadrul Festivalul Artelor (3-9 iunie).

Pentru a reuşi să-şi pună în aplicare planul, Popa’s este ajutat de alţi 11 artişti, profesori şi elevi de la Academia Popa’s, cât şi de mai mulţi caricaturişti invitaţi din ţară. 

„În fiecare zi, de la ora 17.00, suntem în piaţă şi facem caricaturi gratis timişorenilor. Vrem să facem portrete la toată populaţia Timişoarei. Sau la cât mai mulţi dintre ei. Stăm până seara târziu. Nu e o problemă pentru mine. Eu am şi acel record de zece zile şi zece nopţi, în Franţa. Sunt aici cei mai buni caricaturişti din ţară, Marian Avramescu, Leonte Năstase, Radu Cleţiu, Mara Ungureanu şi alţii”, a spus Popa’s. 

Echipa lui Popa’s se va afla de luni, până duminică, în Piaţa Libertăţii. Sâmbătă va avea loc un eveniment cu totul special, Ştefan Popa Popa’s îi va învăţa pe elevi cum se poate face foarte simplu un portret.

„Am invitat toate şcolile din Timişoara. Am mai făcut treaba asta la Aiud, la Alba Iulia, la Severin şi Reşiţa. Copilul stă 15 minute cu mine şi apoi o să vedeţi ce caricaturi şi portete o să facă. Sigur că există o reţetă, dar nu-i invaţă nimeni”, a mai spus Popa’s.

Popa's in Pioata Libertatii



Recordul de rezistenţă al lui Popa's datează din 1995, de la Festivalul Internaţional de Caricatură de la Saint-Esteve (Franţa). În 1990, Popa's a stabilit recordul mondial de rezistenţă (1.527 de portrete color în zece zile şi zece nopţi), iar peste cinci ani îşi doboară propriul record şi realizează 2.772 de caricaturi color în zece zile şi zece nopţi.


Tot în 1995 intră în Guiness Book ca fiind cel mai rapid caricaturist din lume, realizând 131 de portrete într-o oră.

Popa's in Pioata Libertatii


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite