Bunic împușcat cu o armă de vânătoare de nepot. Tragedia s-a întâmplat într-o localitate din Timiș

0
0

Un bărbat de 81 de ani din localitatea Jdioara (județul Timiș) a fost împușcat mortal, joi seara, 5 ianuarie, de nepotul său. Arma de vânătoare era confecționată artizanal. Este a doua tragedie de acest gen în doar câteva zile. În a doua zi din an, un braconier a fost împușcat în piept.

Bărbatul împușcat nu a mai putut fi salvat FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul împușcat nu a mai putut fi salvat FOTO arhivă Adevărul

Polițiștii orașului Lugoj au fost sesizați că în localitatea Jdioara, un bărbat a fost împușcat cu o armă de vânătoare. La fața locului au constatat că un bunic de 81 a fost omorât chiar de nepotul său. Acesta l-a împușcat accidental pe bunicul său, cu o armă de vânătoare, pe care o deținea fără forme legale.  

Polițiștii l-au reținut pe tânăr. 

Tânărul, în vârstă de 30 de ani, a fost condus la sediul secției de poliție pentru audieri, ulterior, fiind reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiș. Cercetările continuă în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului”, au transmis cei de la IPJ Timiș. 

În urmă cu câteva zile, pe 2 ianuarie, un alt bărbat a fost împușcat, nu departe de Jdioara, în localitatea Crivina. Era vorba de un braconier care a murit după ce arma colegului cu care a plecat la vânătoare i s-a descărcat. 

  „La fața locului au fost găsite două arme de vânătoare și mai multe cartușe, acestea fiind confiscate și ridicate în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi bărbați nu dețineau permise de port armă. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii incidentului”, spuneau cei de la IPJ Timiș.

De altfel, în 2022 nu au lipsit tragediile de pe fondurile de vânătoare din Timiș, Caraș-Severin și Arad.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri