Bătrână moartă ascunsă în pădure pentru pensie. Ironia sorții: Casa de Pensii i-a tăiat apoi pensia din greșeală

0
0

O româncă de 56 de ani a fost condamnată la închisoare cu executare pentru profanare de cadavre. Ea și-a ascuns mama moartă în pădure ca să îi poată lua pensia în continuare.

Cadavrul a fost descoperit în iulie 2019 FOTO Arhivă
Cadavrul a fost descoperit în iulie 2019 FOTO Arhivă

Mihaela P., o femeie de 56 de ani din Lugoj, județul Timiș, a fost condamnată definitiv la 10 luni de închisoare cu executare pentru profanare de cadavre sau morminte deoarece s-a descoperit că și-a ascuns mama moartă în pădure pentru a continua să îi încaseze pensia.

Cadavrul bătrânei a fost descoperit într-o pădure de lângă Lugoj în iulie 2019. Ancheta a scos la iveală că bătrâna decedată a fost dusă în pădure în martie-aprilie 2019, cu un cărucior, de către fiica sa.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că în urmă cu 4 ani a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriului.

Potrivit documentului de trimitere în judecată, la două-trei zile de la externare, bătrânei i s-a făcut rău și în timp ce fiica o ducea în brațe pentru a o așeza în pat, femeia a murit, iar fiica sa „a luat hotărârea de a nu anunța pe nimeni de acest eveniment deoarece dorea să mai primească pensia acesteia”.

Și condamnată, și fără pensia încasată

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că, deși de la momentul decesului până când bătrâna a fost descoperită în pădure au trecut câteva luni, fiica bătrânei decedate a încasat o singură pensie în valoare de 791 de lei pentru că, din eroare, fără să știe că bătrâna chiar a murit, Casa de Pensii i-a tăiat bătrânei pensia pe motiv de deces.

Procesul în care femeia care și-a dus mama moartă în pădure s-a judecat la Judecătoria Lugoj. În dosar a fost realizată și o expertiză psihiatrică din care a reieșit că femeia suferă de tulburare de personalitate disociată, dar a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei.

În urma procesului, femeia, nefiind găsită pentru a se prezenta la vreun termen de judecată, a fost condamnată la 10 luni de închisoare cu executare.

„În ceea ce priveşte modalitatea de individualizare a executării, raportat la comportamentul procesual al inculpatei de a se sustrage de la desfășurarea fazei de judecată, la antecedența sa infracțională, la faptul de a nu fi fost exprimat acordul pentru eventualitatea prestării muncii în folosul comunității, instanța va dispune executarea pedepsei de mai sus în regim de deținere”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj, pronunțată în luna mai 2022.

Sentința nu a fost atacată cu apel, rămânând definitivă prin neatacare. Potrivit unor surse judiciare, în data de 26 septembrie 2022, femeia, dată în urmărire în urma condamnării, a fost găsită și încarcerată la Penitenciarul Arad.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite