O falsă pensionară din Bacău a păcălit trei bănci şi a luat credite de 56.000 de lei. A încercat să înşele alte zece bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

O femeie de 61 de ani, din Bacău, este anchetată într-un dosar de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Anchetatorii au stabilit că băcăuanca s-a folosit de taloane de pensie şi decizii de pensionare falsificate ca să obţină credite substanţiale de la trei bănci.

Din cercetări a reieşit faptul că o femeie de 61 de ani, din Bacău, fiind în imposibilitatea de a obţine împrumuturi, având în vedere că nu figura în sistemul public de pensii, a ales să obţină sau să încerce să obţină credite de la mai multe instituţii financiar-bancare prin metode dolosive.

”Aceasta a solicitat în nume propriu, inducând în eroare reprezentanţii instituţiilor financiar-bancare, declarând în mod necorespunzător adevărului că ar fi pensionară şi folosind în acest scop decizii de pensionare şi taloane de pensie falsificate”, spun reprezentanţii IPJ Bacău.

Femeia ar fi reuşit astfel să obţină 3 credite de la instituţii financiar-bancare şi ar fi încercat obţinerea altor 10 împrumuturi de la alte bănci, în perioada februarie 2020 – decembrie 2020.

Poliţiştii au stabilit că valoarea prejudiciului se ridică la 56.000 de lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului în vederea emiterii rechizitoriului şi pentru sesizarea instanţei competente să judece cauza.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

O asistentă medicală româncă a dat în vileag o înşelăciune de 400.000 euro în Franţa. Escroaca şi-a înscenat moartea

Cea mai mare pedeapsă aplicată în România pentru înşelăciune. Escrocul, foarte talentat la imitat voci

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite