Balta Lămâița din Timișoara, curățată cu un utilaj folosit pe canalul Bega

0
0

Veşti bune pentru locuitorii din cartierul timişorean Freidorf. Muncipalitatea a început curățirea Bălții Lămâița de vegetația crescută în ultimii ani. În zonă s-au ridicat blocurile din cartierul Freidorf.

Utilajul adus pe baltă FOTO Primăria Timișoara
Utilajul adus pe baltă FOTO Primăria Timișoara


Acțiunea comună a Primăriei Timișoara, cu Administrația Bazinală de Apă Banat (ABAB) și Societatea de Transport Public (care a ajutat cu o macara), a demarat miercuri, 28 septembrie. 

A fost adus un utilaj special, achiziționat pentru curățarea canalului Bega, care pentru câteva zile va lucra pe Balta Lămâița din zona Freidorf.  

Procesul de curățare va dura câteva zile, însă, la final, locuitorii vor avea din nou o zonă de agrement curată. Recent, tot cu ajutorul unui utilaj al ABAB am curățat și canalul Bega de vegetația crescută și gunoaiele aruncate în apă de trecători”, au transmis cei de la Primăria Timișoara. 

STPT a ajutat cu o macara FOTO Ștefan Both
STPT a ajutat cu o macara FOTO Ștefan Both


Ecologizarea bălții vine ca urmare a sesizărilor de la cetățeni referitoare la vegetația necosită, dar și cauza unor persoane care nu strângeau resturile de la animalele de companie pe care le plimbau în zonă, pentru care s-au aplocat somații și au fost efectuate igienizări.

Balta a fost reamenajată în 2016

Balta Lămâiţa a trecut printr-o amplă cosmetizare în 2016, proiectul costând peste 2 milioane de lei. 

Lacul este o rămăşiţă a bălţilor de odinioară pe care s-au ridicat blocurile din cartierul Freidorf.  

Înainte de lucrări era un veritabil focar de infecţii, s-au aruncat aragazuri, cuptoare, maşini de spălat, fiare şi betoane şi resturi din construcţii, cauciucuri şi alte gunoaie ale orăşenilor din blocurile vecine. 

Lucrările au presupus dragarea apei, reconfirgurarea bălţii, amenajarea spaţiului verde, instalarea de mobilier urban, bănci, pergole, coşuri de gunoi, şi chiar forarea de fântâni.  

În plus, a fost amenajat şi un loc de relaxare, un ponton la malul bălţii şi au fost trasate alei şi platforme de promenadă.  

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite