Austriacul care a împușcat un tâlhar român: „Nu sunt un erou. Am făcut doar ceea ce ar trebui să facă toată lumea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 45 de ani din Tomnatic, județul Timiș, a fost arestat la Timișoara pentru un jaf armat comis în Austria. La jaf ar fi participat trei români, iar unul dintre autori este în stare gravă fiind împușcat de victimă.

Românul împușcat de austriacul peste care a intrat în casă este în stare gravă FOTO Pixabay
Românul împușcat de austriacul peste care a intrat în casă este în stare gravă FOTO Pixabay

Comunitatea locală din satul Würnitz, districtul Korneuburg (Austria Inferioară), este în stare de șoc pentru că o familie bogată din localitate, formată dintr-un bărbat de 71 de ani și soția sa, de 50 de ani, a fost atacați în casă de trei tâlhari români.

Potrivit krone.at, tâlharii au intrat în casa cuplului de austrieci în noaptea de 7 spre 8 februarie, în jurul orei 1.00.

Alertată de câinii familiei, soția s-a trezit și a mers să vadă ce se întâmplă. În momentul în care i-a prins pe hoți în flagrant, unul dintre ei a atacat-o cu o bară metalică. Trezit de zgomote, bărbatul, care este deținător legal de armă, s-a trezit și a fugit în ajutorul soției.

Cei trei tâlhari au fugit din casă fără să fure nimic, dar unul dintre români a fost împușcat, prăbușindu-se în grădina casei în timp ce încerca să fugă. Bătrânul de 71 de ani a sunat la urgențe, iar atacatorul a fost preluat și dus la spital unde a fost supus unei intervenții chirurgicale.

„Clientul meu a acționat în mod clar în legitimă apărare. A trebuit să-și apere soția, care fusese atacată anterior. Cazul este foarte clar pentru mine. Bărbații au acționat cu o brutalitate pe care nu am mai văzut-o până acum”, spune Peter Philipp, avocatul proprietarului care l-a împușcat pe tâlharul român.

Potrivit krone.at, bărbatul de 71 de ani nu a vrut să vorbească despre incident, limitându-se să spună doar atât: „Nu sunt un erou. Am făcut doar ceea ce ar trebui să facă toată lumea”.

Atacul din Würnitz a șocat comunitatea locală. „Trăim într-o comunitate mică aici”, a spus o localnică, Zita Lackermayer. Ea arată spre turnul bisericii din mijlocul satului și spune că nu s-a întâmplat nimic rău până acum aici, ultimul jaf armat având loc la sucursala locală Raiffeisen Bank în urmă cu 14 ani. 

Român implicat în jaful din Austria, arestat la Timișoara

În urma jafului armat din Austria, polițiștii austrieci au reușit să îi identifice pe cei implicați, iar un suspect, un bărbat de 45 de ani din Tomnatic, a fost capturat în Sânnicolau Mare.

„În cursul zilei de 9 februarie 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, împreună cu polițiștii orașului Sânnicolau Mare au depistat, pe strada Mihai Viteazu din localitatea Sânnicolau Mare un bărbat, în vârstă de 45 de ani, urmărit internațional. Față de acesta, autoritățile judiciare din Austria au emis mandat european de arestare în vederea extrădării, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat”, a transmis IPJ Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite