Asaltul AUR de la Primăria Timişoara. A fost dechis dosar penal pentru violarea sediului profesional VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion a pătruns cu forţa în Primăria Timişoara, alături de un grup de manifestanţi AUR FOTO TVR Timişoara
George Simion a pătruns cu forţa în Primăria Timişoara, alături de un grup de manifestanţi AUR FOTO TVR Timişoara

Poliţia Timiş s-a autosesizat în urma scandalului provocat de AUR, la Primăria Timişoara. Vineri, co-preşedintele AUR, George Simion, şi un grup de susţinători au intrat cu forţa în Primăria Timişoara, cerând să se întâlnească cu Dominic Fritz.

„Cu privire la incidentul care a avut loc în incinta Primăriei Municipiului Timişoara, vă comunicăm ca poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea sediului profesional, în care se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor”, anunţă IPJ Timiş.

Potrivit Codului Penal, infracţiunea de violare a sediului profesional este reglementată de art 225 şi prevede că „pătrunderea fără drept, în orice mod, în oricare dintre sediile unde o persoană juridică sau fizică îşi desfăşoară activitatea profesională ori refuzul de a le părăsi la cererea persoanei îndreptăţite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu (PNL), a condamnat în termeni duri descinderea AUR de la Primăria Timişoara.

„Condamn descinderea ilegală în Primăria Timişoara a unui grup condus de un parlamentar AUR, ce s-a desprins dintr-un miting autorizat şi care era în desfăşurare pe trotuarul din faţa clădirii primăriei. Intrarea cu forţa într-o instituţie, fără respectarea normelor legale, se pedepseşte de către autorităţile statului român. Intervenţia Jandarmeriei române a dus la evacuarea imediată a grupului turbulent. Vor urma sancţiuni conform prevederilor legale. Suntem pe poziţii şi la Lugoj unde au, din nou, o acţiune autorizată”, a transmis liberalul Ovidiu Drăgănescu.

Jandarmeria susţine că au fost identificate persoanele care au intrat în primărie şi urmează să fie sancţionate pentru neportul măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice.

VIDEO 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite