Apartamente tot mai ieftine în Timişoara. Preţurile scad constant de trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul rezidential este situat în zona Băneasa
Complexul rezidential este situat în zona Băneasa

Luna septembrie aduce preţuri considerabil mai mici pe piaţa rezidenţială din cel mai mare oraş din vestul ţării. Statistica imobiliare.ro evidenţiază o scădere a preţurilor în toată ţara.

Apartamentele din Timişoara s-au ieftinit cu 1,3% în ultimele treizeci de zile. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, preţurile apartamentelor din Timişoara sunt mai ieftine cu 3,7%. În septembrie, preţul mediu solicitat pentru apartamentele noi scoase la vânzare a ajuns la 886 euro pe metrul pătrat util, înregistrând o scădere de 1,6% în ultimele treizeci de zile. Totodată, preţul mediu actual solicitat pentru unităţile noi este cu aproape 3% mai ridicat decât cel afişat în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În ultimele treizeci de zile, preţul cerut de proprietari şi intermediari pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în cazul apartamentelor vechi (construite înainte de anul 1990) a ajuns la 766 euro, valoare cu 1,5% mai mică decât cea înregistrată în august. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, unităţile vechi din acest oraş sunt mai ieftine cu 4,5%, Timişoara rămânând oraşul cu cele mai ieftine apartamente pe segmentul vechi. Pe categorii de apartamente, în ultimele treizeci de zile, unităţile cu trei camere s-au ieftinit cel mai mult (1,2%), fiind urmate de garsoniere, care s-au ieftinit cu 0,9%. În acelaşi interval, apartamentele cu două camere s-au ieftinit cu 0,6%. În comparaţie cu luna septembrie 2011, preţul apartamentelor a evoluat cu un procent cuprins între -1,6% în cazul apartamentelor cu trei camere şi -5,3 % în cazul garsonierelor. Unităţile cu două camere sunt mai ieftine cu 5% faţă de anul trecut.

Pentru comparaţie, în Braşov preţul unui apartament nou este în medie de 881 euro/mp util, iar al unui apartament vechi de 841 euro/mp. În Cluj-Napoca, apartamentele noi se vând cu 837 euro/mp, iar cele vechi cu 983 euro/mp.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite