Ancheta accidentului cu trei morţi provocat de politicianul cu Touareg, blocată de o hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de o lună de la accidentul provocat de consilierul judeţean din Caraş-Severin, Iacob Chişărău, în urma căruia trei tineri şi-au pierdut viaţa, ancheta stagnează din cauza unei expertize.



CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU ACCIDENTUL PRODUS DE IACOB CHIŞĂRĂU

Drama suferită de familiile victimelor odată cu producerea accidentului nu s-a sfârşit odată cu înmormântarea copiiilor. În afară de faptul că i-au pierdut pe cei dragi, familiile trebuie să aştepte ani de zile până când se va face dreptate în acest caz. Deocamdată, accidentul în care este cercetat Iacob Chişărău (foto) este în stadiul de anchetă, iar cercetările stagnează în aşteptarea unei expertize. „Deocamdată s-a dispus efectuarea unei expertize criminalistice. Nu ştiu exact să vă spun cât durează, pentru că dosarul a fost trimis la laboratorul de expertiză criminalistică din Timişoara”, a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Camelia Ungur-Miculescu.



"Domnul Chişărău lucrează, s-a întors la activitatea de la Moldomin şi la Consiliul Judeţean. Deşi are drept să conducă, nu o face. Drama este şi a lui, nu doar a familiilor victimelor. Îi pare rău pentru situaţia creată", a spus şi avocatul politicianului, Vlad Manoilă. Procurorii Parchetului Curții de Apel susțin însă că Ioan Chișărău nu are dreptul să conducă. 

image
image

Cele trei persoane care și-au pierdut viața au 20 de ani și sunt: Caius Bălteanu, Mihai Romeo Turcea și Bien N'zemba. Caius Bălteanu a fost elev al Școlii cu Clasele I-VIII numărul 6 din Reșița și în anul 2006 a devenit elev al Liceul „Traian Lalescu“, secția de matematică-informatică. A fost în echipa de baschet a liceului, antrenată de Victor Moroiu.

Poliţiştii au constatat că persoanele care au decedat au aceeaşi vârstă, de 20 de ani. Unul dintre tineri, Caius Bălteanu, nu a pornit la drum de la bun început cu ceilalţi pasageri. Tânărul a terminat orele la facultate, în Timişoara, şi a stat la ocazie pe Calea Şagului ca să ajungă acasă, la Reşiţa, în weekend. Cu câteva ore înainte, fratele lui i-a spus să nu facă autostopul pentru că va veni la Timişoara după el.


Bien N'zemba a absolvit anul trecut Liceul "Mircea Eliade" din Reșița

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

După jumătate de oră de la ultima conversaţie telefonică, fratele care venea de la Reşiţa cu maşina s-a trezit că nu poate înainta cu maşina din cauza unui accident. De curiozitate s-a îndreptat spre locul tragediei, unde a fost şocat să afle că una dintre victime este chiar frăţiorul său.

Şoferul Opelului, Mihai Romeo Turcea, este tot din Reşiţa şi era prieten cu pasagerul de pe scaunul din dreapta, Bien N'zemba. Cei doi locuiau în acelaşi cartier.

Maşina de lux a societăţii Moldomin Moldova Nouă, condusă de obicei de directorul Iacob Chişărău, fost primar al oraşului de pe malul Dunării şi, în prezent, consilier judeţean de Caraş-Severin, a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Opel în care se aflau cei trei tineri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite