Amenzi drastice pe autostrăzile din Austria, aparent fără niciun motiv. Atenţie mare la semnul IG-L!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semnul care atenţionează şoferii că s-a depăşit limita admisă la poluare
Semnul care atenţionează şoferii că s-a depăşit limita admisă la poluare

Şoferii români care ajung pe autostrăzile din Austria trebuie să fie foarte atenţi de un nou regulament rutier care a fost introdus în această ţară.

Chiar dacă în Austria viteză maximă pe autostrăzi este 130 kilometri pe oră, în faţa şoferilor, pe semnalizările electronice, pot apărea, aparent fără niciun motiv, limitări de viteză. 
 

Pe lângă reducerea vitezei sub 100 de kilometri pe oră va apărea scris şi IG-L. Foarte mulţi locuitori din vestul României frecventează Austria, în special în sezonul de schi, dar şi pentru relaxare la Viena şi alte oraşe minunate.

Aceştia trebuie să ştie că autorităţile austriece, extrem de serioase când vine vorba de mediu, au instaurat regula IG-L (abrevierea de la „Immissionsschutzgesetz Luft”) tocmai pentru reducerea poluării. 

Când apare acest semn înseamnă că poluarea din cauza noxelor maşinilor pe acea porţiune de drum a depăşit limitele admise. Totul se măsoară cu ajutorul unor senzori montaţi pe autostradă.
 

Dacă depăşiţi limita de viteză în momentul în care aveţi semnul IG-L amenzile nu vor fi cele obişnuite pentru o asemena infracţiune, ci sunt realmente drastice. Plătiţi pentru nerespectarea mediului înconjurător până la 2.180 de euro. Aşadar, atenţie mare, austriecii nu se joacă când vine vorba de mediu.

Semnul care atenţionează şoferii că s-a depăşit limita admisă la poluare


 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite