Acuzate că au ameninţat oamenii cu un pistol, după mai bine de o săptămână de la scandalul de la Deta, victimele nu au încă dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de o săptămână de la scandalul cu săbii şi cuţite din localitatea Deta, cu toate că există declaraţii care să îi acuze pe cei trei tineri ajunşi la spital, poliţiştii nu le-au întocmit încă acestora dosare penale.

Potrivit localnicilor din Deta şi agresorilor, scandalul a început după ce Alexandru Ştefan a intrat cu un pistol în discotecă şi a început să ameninţe lumea. Tânărul nu este cercetat nici până la această oră nici pentru ultraj contra bunelor moravuri, nici pentru portul ilegal al unei arme într-un loc public, ori pentru ameninţare.

„Sandi (n.r. Alexandru Ştefan) a intrat în discotecă cu pistolul şi a încercat să încerce arma. Nu a reuşit şi a distrus aparatura DJ-ului. Lumea a intrat în panică. Cei care au reuşit au fugit din discotecă, iar alţii, de frică, s-au băgat sub mese", ne-a spus unul dintre tinerii din Deta care s-a aflat în local în noaptea altercaţiei.

Alexandru Ştefan nu a recunoscut însă că a avut o armă, iar celelalte victime şi rudele lui l-au susţinut în cele afirmate. Se pare că a fost crezut pe cuvânt pentru că, până la această oră, poliţiştii nu i-au percheziţionat locuinţa. De altfel, omul a avut timp berechet să scape de armă, dacă într-adevăr, a avut una.

"Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă, următoarele fapte: portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şisului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate, a obiectelor confecţionate pe baza de amestecuri pirotehnice ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice" - se menţionează în articolul 2, aliniatul 1, din Legea 61/1991.

Totodată, bărbatului i s-ar putea întocmi dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi ameninţare.

A trecut mai bine de o săptămână de la incident şi niciunul dintre cele trei victime ale scandalului de la Deta nu are încă dosar penal. Cel puţin nu este cunoscut acest fapt de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş.

"Nu am fost informată cu privire la acest lucru. Este o anchetă în desfăşurare sub directa coordonare a procurorului. Se va ţine cont de declaraţiile date de ambele părţi", ne-a declarat Mădălina Mezdrea, de la Biroul de Presă al IPJ Timiş.

În schimb, la doar două zile după ce Alexandru Ştefan a ameninţat şi jignit poliţiştii din Deta, acesta i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite