A fost anunţat noul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Braşoveanu va prelua o nouă funcţie. FOTO: Arhiva Adevărul
Ion Braşoveanu va prelua o nouă funcţie. FOTO: Arhiva Adevărul

Mai mulţi procurori şi judecători din Timişoara, dar nu numai, au intrat în concursul pentru funcţia de procuror general. Câştigător a ieşit Ion Braşoveanu, care până acum a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Braşoveanu a obţinut nota 9,60 la concursul desfăşurat pentru ocuparea aceste funcţii şi îl înlocuieşte astfel pe "veteranul" Vasile Bâc, care tocmai încheie cel de-al doilea mandat. Adjunctul noului procuror general este Marius Neculce, fost şef la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Neculce a ajuns în atenţia publică după ce, în perioada în care conducea Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, doi procurori din această unitate au fost acuzaţi că au fabricat probe pentru a-l discredita pe procurorul DNA Lucian Dolcu.

Ion Braşoveanu şi Marius Neculce urmează să fie validaţi de Consiliul Superior al Magistraturii. Numirea lui Braşoveanu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel înseamnă că aceeaşi funcţie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a devenit vacantă. Până la organizarea unui concurs, probabil în toamnă, unul dintre procurorii Parchetului va asigura interimatul.

Citeşte şi:

Ion Braşoveanu, procurorul care şi-a dorit să fie medic

Numele procurorului general de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara a fost folosit la comiterea unor infracţiuni

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite