10 milioane de euro investiţi în primul centru de urgenţe regional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru judeţe din Regiunea de Vest a ţării, Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin au câştigat un proiect european de 10 milioane de euro. Banii vor fi investiţi în înfiinţarea unui centru de urgenţă regional, dotat cu toate echipamentele necesare.

Aproximativ 10 milioane de euro câştigaţi prin Programul Operaţional Regional,  vor fi investiţi în echipamente de ultimă oră necesare pentru a reduce timpul de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la aproape jumătate. "Unul dintre obiective este îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivel regional prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor şi pentru intervenţia în situaţii de urgenţă", a spus şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat, Mihai Benga.

SMURD regional de 10 milioane de euro, bani europeni, blocat de interesele financiare

Suma ce urmează să fie primită în cadrul proiectului va fi folosită pentru achiziţionarea a 14 autospeciale de stingere a incendiilor ce vor fi împărţite în cele patru judeţe astfel: patru maşini în judeţele Arad şi Timiş, iar în Hunedoara şi Caraş-Severin câte trei. Mai mult, fiecare dintre cele patru judeţe va primi câte o salvare ce poate transporta mai mulţi bolnavi deodată, în cazul accidentelor cu mai multe victime, o autospecială ce poate fi folosită în cazul accidentelor biologice şi chimice, dar şi câte o ambulanţă de prim ajutor, de reanimare.

O dată cu achiziţionarea acestor echipamente de intervenţie, în regiune va creşte numărul de echipaje de intervenţie de la 107 la 151.  „Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea de Vest" este numele primului proiect câştigat de cele patru judeţe împreună. "Până acum au mai fost proiecte regionale, dar niciunul în care să fie implicate cele patru judeţedin regiune, fiind primul proiect cu adevărat regional", a spus Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite