Urşii "meteorologi" de la Zoo au prezis o iarnă grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca în fiecare an, la începutul lunii februarie, cei şase urşi de la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş devin "meteorologi" de serviciu. Anul acesta ei au prezis o iarnă lungă.


Conform tradiţiei populare, dacă atunci când iese din bârlog, ursul se sperie de propria umbră şi se retrage înapoi este semn că iarna va persista în continuare. Dacă însă ursul iasă din bârlog şi rămâne afară, este semn că primăvara nu este departe.

Cei şase urşi de la Grădin Zoologică din Târgu-Mureş au prezis însă o iarnă lungă în continuare, deoarece pe data de 2 februarie, când au ieşit din bârlog vremea era frumoasă, şi-au văzut umbra şi s-au întors înăuntru.

La Grădina Zoologică din Târgu-Mureş trăiesc şase urşi: Cocolino, o ursoaică în vârstă de opt ani, cei patru pui ai acesteia şi ursul Max. Ei au acum la dispoziţie un ţarc de cinci hectare, împrejmuit cu gard şi sârmă electrificată, unde coabitează împreună cu şase lupi. Ţarcul a fost contruit în cadrul proiectului de modernizare a Grădinii Zoologice, susţinut din fonduri europene.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite