Târgu-Mureş:Relaxare completă de „Ziua Muncii” în staţiunile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile şi hotelurile din Sovata şi Sighişoara aşteaptă sute de turişti de 1 Mai cu oferte speciale. Cea mai atractivă ofertă pentru traseul Sovata Praid costă 737 de lei de persoană la o pensiune de 3 stele, având trei mese pe zi asigurate.

Agenţiile de turism din judeţ abundă în oferte speciale pentru 1 Mai în zonele turistice mureşene. Chiar dacă a devenit un obicei ca „Ziua Muncii” să fie sărbătorită la iarbă verde, sute de localnici îşi vor petrece weekendul la Sovata, Praid sau Sighişoara în weekendul 30 aprilie – 2 mai. Cea mai atractivă ofertă pentru traseul Sovata Praid costă 737 de lei de persoană la o pensiune de 3 stele (include cazare şi trei mese pentru fiecare zi a sejurului n.r.). „Am primit solicitări pentru ca să acoperim jumătate din potenţialul de cazare. Cu siguranţă vom epuiza toate locurile disponibile pentru 1 Mai. Cei mai mulţi turişti vor fi din Târgu-Mureş, pentru că distanţa de casă nu este foarte mare, dar peisajul e sălbatic, iar oferta complexă, iar oamenii apreciază asta”, ne-a declarat Tunde Kulcsar, administratoarea pensiunii Kortosz. Oferta include popas tematic la ruinele cetăţii Rabsone, unde turiştii vor primi cârnaţi şi bere gratis, realizarea traseului complet al lacurilor sărate sau helioterme din zona Sovatei (Ursu, Piroska, Roşu, Verde, Aluniş n.r.) şi vizitarea gratuită a Salinei de la Praid.

1 Mai la Sighişoara

Cetatea Medievală a Sighişoarei reprezintă un alt punct de atracţie pentru turiştii care aleg să-şi petreacă ziua de 1 Mai departe de casă. Costurile de cazare variază între 100 de lei (Pensiunea Bella Vista, 3 stele n.r.) şi 50 de euro (Pensiunea Casa cu Cerb, 3 stele n.r.) de persoană, pe zi, în funcţie de dotări. „Oamenii profită de faptul că 1 Mai va fi în weekend, iar acest lucru ne avantajează şi pe noi. Vom avea casa plină, cel mai probabil un grup mare se va caza la noi şi ne va ocupa toate locurile disponibile”, ne-a declarat Ciucan Cristian, administratorul pensiunii Bella Vista. Pe lângă micul dejun, ofertele includ şi sesiuni de aerobic şi vizitarea Cetăţii, singura de acest gen locuită din Europa, alături de ghizi profesionişti.

Weekend-ul deschis de 1 Mai

1 Mai va marca deschiderea sezonului estival 2010 în „Perla Târgu-Mureşului”, unde localnicii se vor putea distra în cele cinci bazine de înot, bazinul de canotaj, precum şi la plajă, cabane şi terase. Mureşenii vor plăti 5 lei pentru un bilet de intrare pentru adulţi şi 2 lei pentru copii.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite