Târgu-Mureş: Ziua Mondială a Apei sărbătorită la Aquaserv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uzina de apă a fost vizitată de copii
Uzina de apă a fost vizitată de copii

Peste 200 de copii de grădiniţă, elevi şi studenţi vor afla până pe 26 martie, modul în care se transformă apa din râul Mureş în apă potabilă, precum şi modul în care apa uzată este tratată pentru a se reîntoarce în râu curată.

Compania AQUASERV S.A. organizează în săptămâna 22 – 26 martie 2010, sub titlul "Apă curată pentru o lume sănătoasă", mai multe vizite ale unor grupe de grădiniţă, clase de elevi şi studenţi la Uzina de Apă din Tîrgu-Mureş şi la Staţia de Tratare a apei Uzate din Cristeşti.

"Ca şi în anii precedenţi, operatorul regional al serviciilor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, Compania AQUASERV S.A., va încerca să contribuie la sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa apei de calitate pentru viaţă în general şi pentru viaţa comunităţilor în special, sub sloganul Apă curată pentru o lume sănătoasă", a precizat Nicu Tomuleţiu, purtător de cuvânt al companiei AQUASERV

Pe parcursul acestor vizite copii, elevii şi studenţii de la Grădiniţa Rândunica, Şcoala Generală Cristeşti, Grupul Şcolar “Sf. Gheorghe” Sângeorgiu de Pădure, Liceul cu Program Sportiv “Szasz Adalbert”, Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" şi Universitatea Dimitrie Cantemir, vor avea posibilitatea să înţeleagă modul de preparare a apei potabile şi modul de tratare a apei uzate, să conştientizeze avantajele oferite de un sistem modern de alimentare cu apă şi de canalizare şi, cel mai important, să înveţe modalităţi de protejare a resurselor de apă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite