Târgu-Mureş: Oraşul „şi-a tras” cont pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii pot ajuta la dezvoltarea paginii propriului oraş cu poze şi informaţii, în orice moment. Oraşul nostru este unul dintre puţinele din ţară care apare pe cel mai cunoscut site de socializare virtuală din întreaga lume.

De aproximativ o lună, oraşul nostru se poate mândri cu un cont pe Facebook, cea mai importantă reţea socială online din lume. Astfel, Târgu-Mureşul deţine o pagină proprie pe care oricine poate posta fotografii cu locurile preferate din oraş şi poate afla cele mai interesante evenimente sportive sau culturale care au loc săptămânal.

„Am creat acest cont deoarece sunt un târgumureşean mândru de oraşul său. Am dorit să adun laolaltă un număr cât mai mare de mureşeni care să discute, să interacţioneze şi să afle cele mai interesante noutăţi din propria urbe. E foarte important ca unele evenimente care fac cinste oraşului să fie promovate, iar Facebook este o modalitate ideală pentru asta”, ne-a declarat Radu Roşca, iniţiatorul contului de Facebook al Târgu-Mureşului.

„Proiectul” este 100% privat şi non-profit, scopul fiind strict acela de informare şi promovare online a oraşului. În plus, mureşenii plecaţi în ţări străine pot reface legătura cu oraşul natal printr-un simplu click.

Înscrieri masive

Deşi profilul abia a împlinit o lună de la existenţă, mureşenii s-au îngrămădit până în prezent să devină membri ai paginii de Facebook a oraşului lor. Până în prezent, contul a atras peste două mii de fani, 2.329, mai precis, care pot vizualiza liber orice detaliu despre oraş în timp ce navighează pe internet.

Comparativ cu oraşe mai mari, stăm foarte bine. La nivel naţional, Clujul are peste 15 mii de fani, Bucureştiul, peste şapte mii, iar Sibiul are peste cinci mii. Apoi urmăm noi. În condiţiile în care suntem foarte noi în peisaj, stăm destul de bine. Asta demonstrează ataşamentul localnicilor faţă de localitatea în care s-au născut sau în care trăiesc”, a completat Radu Roşca.

Până în momentul de faţă, membrii contului de Facebook au postat 152 de poze reprezentative pentru oraş (cu Grădina Zoologică, Complexul Weekend, Piaţa Trandafirilor n.r.). 

Mureşul pe Wikipedia

Pagina de Wikipedia (enciclopedia online n.r.) a Târgu-Mureşului reprezintă o altă sursă de informaţii online despre oraşul nostru. Pe adresa http://ro.wikipedia.org/wiki/Târgu_Mureş, găsiţi informaţii despre istoria oraşului, populaţie şi cultură. Pagina este scrisă în română, maghiară şi alte 30 de limbi.

Târgu-MureşPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite