Târgu-Mureş: Curs de medicină spinală în premieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea de Medicină şi Farmacie  din Târgu-Mureş în parteneriat cu Universitatea din Oxford a lansat astăzi în premieră un curs dedicat chirurgiei spinale. Cursul va fi susţinut de către profesorul James Wilson MacDonald de la Universitatea din Oxford, iar cursanţii vor putea vedea modul în care se efectuează intervenţiile chirurgicale la coloana vertebrală în Marea Britanie.

Potrivit prof.dr. Tiberiu Băţagă, şeful Clinicii Ortopedie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş este prima oară când în centrul universitar mureşean se reuşeşte efectuarea unui astfel de curs."Problematica chirurgiei spinală este foarte importantă astăzi, iar Târgu-Mureşul este cel mai important centru de chirurgie spinală dacă luăm în considerare axa Budapesta-Bucureşti. La nivelul la care se face chirurgie spinală în Târgu-Mureş se face în puţine centre universitare din ţară cu excepţia Bucureştiului, de accea e o mare onoare că profesorul James Wilson MacDonald de la Universitatea din Oxford a acceptat invitaţia noastră de a deschide primul curs de chirurgie spinală "Concepte curente în chirurgia spinală", curs ce va deveni o tradiţie în centrul nostru universitar", a spus prof. dr. Tiberiu Băţagă.


La curs sunt înscrişi 50 de participanţi ce vin din toată ţara. "Nici nu am acceptat mai mulţi pentru că această chirurgie a coloanei este mai specială şi nu oricine poate să o facă", a mai precizat dr. Băţagă.

Profesorul James MacDonald a precizat că ar dori să stabilească legături cu medicii români în privinţa chirurgiei spinale. "Am dori să extindem această colaborare între şcoala de chirurgie spinală din Marea Britanie şi cea din România în particular între cele două universităţi", a spus dr. James Wilson MacDonald.  

Cursul este validat la nivel naţional, iar cursanţilor li se adaugă puncte de educaţie continuă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite