Târg de produse tradiţionale şi naturale la Sighişoara, cu ocazia zilei ”Terra Madre”
0
Astăzi va avea loc a treia ediţie a Târgului de produse tradiţionale ”Slow Food” la Sighişoara. Evenimentul va începe oficial la ora 15.00 în Parcul Central. Acolo a fost amenajată o piaţă cu produse alimentare, vândute chiar de producători şi fermieri.
De Ziua ”Terra Madre” sunt organizate degustări şi târguri de produse, acţiuni care apără biodiversitatea în procesul de producere a hranei, precum şi cultivarea de tradiţii şi obiceiuri culinare vechi.
„Cei interesaţi sunt îşi pot cumpăra bucatele pentru masa de Crăciun de la producătorii care păstrează în mod real tradiţiile", spune primarul Sighişoarei, Dorin Dăneşan.
Câteva dintre atracţiile târgului sunt gemurile şi murăturile de Saschiz, ceaiuri, siropuri, zacuscă şi dulceţuri de la Criş, prăjituri de Turda, turtă dulce din Bonţida, pâine de casă din Sighişoara, cârnaţi, carne, salam, pateuri şi slănini de Mangalia, brânza de oaie, vacă, capră şi bivoliţă, miere şi produse apicole, peşte afumat şi icre respectiv vinuri de pe Târnave şi pălincă din Transilvania. În plus, vor fi organizate concerte de colinde susţinute de elevi ai şcolilor din localitatea mureşeană.
Evenimentul are loc cu ocazia zilei ”Terra Madre”, ziua internaţională Slow Food, sărbatorită în lume pe 10 decembrie 2012, şi face parte dintr-o serie de 800 de acţiuni organizate în 100 de ţări cu scopul de a proteja, savura şi promova alimente provenite de la mici producători şi fermieri.