Organizaţiile nonguvernamentale se pot înscrie în programul Zilelor Târgumureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înscrierile ONG-urilor la Zilele Târgumureşene se fac la sediul Primăriei
Înscrierile ONG-urilor la Zilele Târgumureşene se fac la sediul Primăriei

Între 27 mai şi 2 iunie se va desfăşura cea de-a XVII-a ediţie a "Zilelor Târgumureşene". Pentru prima dată, manifestarea va avea loc în Parcul Municipal, situat în imediata apropiere a Sălii Sporturilor.

Artiştii care vor fi prezenţi la Zilele Târgumureşene sunt ţinuţi secret de către autorităţile locale, însă un lucru este cert: şi în 2013, mureşenii vor putea lua parte la manifestările organizate de asociaţiile nonguvernamentale din oraş. Înscrierea ONG-urilor se poate face până luni, 22 aprilie, urmând ca ulterior acestora să le fie rezervat un loc în planul manifestărilor. ONG-urile cu activităţi în scopuri caritabile, creatorii populari, artizanii, artiştii plastici vor fi scutiţi de plata taxelor. Toţi agenţii economici participanţi la Zilele Târgumureşene au obligaţia ca la finele manifestărilor să predea spaţiul folosit curat şi în bune condiţii.

Cea de-a XVII-a ediţie a zilelor oraşului vor include şi tradiţionala Nuntă de Aur, în cadrul căreia vor fi onorate cuplurile mureşene care au rezistat 50 de ani. Sărbătoriţii îşi vor reînnoi jurămintele şi vor fi premiaţi de către reprezentanţii municipalităţii la Casa de Cultură Mihai Eminescu.

Întrucât centrul oraşului nu reprezenta un spaţiu suficient de primitor pentru Zilele Târgumureşene, manifestare care atrăgea peste zece mii de localnici anual, şi în condiţiile în care Cetatea Medievală -şi ea neîncăpătoare- trece printr-un amplu proces de reabilitare, cu fonduri europene, autorităţile locale au decis să refacă parcul municipal pentru a avea la dispoziţie un spaţiu suficient de mare pentru organizarea târgurilor şi a concertelor din cadrul zilelor oraşului nostru.

Pentru aceasta, este necesară o schimbare totală a înfăţişării parcului, ajuns într-o stare deplorabilă din cauza lipsei de interes a celor care-l administrau.  De asemenea, se fac importante lucrări la Stadionul Municipal, urmând ca toate concertele din cadrul acestei manifestări de tradiţie să fie găzduite de arena pe care ASA-ul făcea furori în trecut.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite