Operație de replantare de mână la Târgu Mureş. Intervenția chirurgicală a durat 10 ore

0
Publicat:

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă din Târgu Mureș a realizat, în cursul săptămânii trecute, o intervenţie de replantare a mâinii drepte pentru un pacient care a suferit un accident de muncă.

Operația s-a dovedit un real succes. FOTO: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş
Operația s-a dovedit un real succes. FOTO: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Echipa din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a fost coordonată de conferențiar doctor Cristian Trâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, iar operația a avut loc pe 29 și 30 septembrie. În total, intervenția a durat circa 10 ore și a constat într-o replantare de mână dreaptă. Pacientul, un bărbat de 33 de ani din judeţul Sibiu, a suferit un accident de muncă, soldat cu amputaţie transmetacarpiană.

Pacientul a suferit accidentul în jurul orei 13.00, a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în jurul orei 15.00, iar la ora 15.30 pacientul era deja în sala de operaţii.

Intervenţia a durat aproximativ 10 ore şi a fost încheiată cu succes, cu replantare segmentului amputat. În acest moment, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, fiind stabil hemodinamic şi respirator şi cu evoluţie locală favorabilă.

Maraton de operații în weekend

Intervenţia chirurgicală s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie plastică, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din conferențiar doctor Cristian Tâmbițaș, medic specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, doctor Nyiri Emese, medic primar ATI, doctor Laurenţiu Sabou şi doctor Balint Orsolya, medici rezidenţi chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă.

De altfel, această intervenţie a fost doar începutul unui adevărat maraton de intervenţii desfăşurat în weekend de către echipa de medici a Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, în total fiind vorba despre opt cazuri.

Printre acestea a fost: un traumatism prin tăiere cu drujba adus din Miercurea Ciuc; cvasiamputaţie police, adus din Braşov; plagă muşcată de câine – regiunea ahiliană cu defect de părţi moi, Mureş; accident casnic – arsură la nivelul faţei şi toracelui anterior, Mureş.

„Echipa de medici din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă, coordonată de doctor Dorin Dorobanțu, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, are o activitate susţinută în rezolvarea urgenţelor din cele patru judeţe arondate (Mureş, Harghita, Alba, Sibiu), uneori depăşind această arie, şi face permenant demersuri, împreună cu managementul unităţii sanitare, pentru identificarea de soluţii în vederea îmbunătăţirii activităţii“, transmit cei de la spitalul din Târgu-Mureș.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite