Noi microbuze şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
13 microbuze şcolare noi în judeţul Mureş FOTO: arhivă
13 microbuze şcolare noi în judeţul Mureş FOTO: arhivă

Elevii din mediul rural vor ajunge din toamnă mai uşor la şcoală. Şi asta pentru că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat la nivelul ţării peste 600 de microbuze şcolare. În Judeţul Mureş vin în prima etapă 13 dintre ele.

Microbuzele şcolare de 16+1 locuri, sunt destinate asigurării transportului şcolar pentru elevii din comunităţile rurale îndepărtate de şcolile la care sunt arondaţi. În urma analizei solicitărilor transmise de Consiliul Judeţean Mureş au fost declarate eligibile cererile a 24 de localităţi, din totalul de 31 care au aplicat.

În prima etapă, au fost repartizate 13 microbuze, către primăriile din Apold, Aţintiş, Băla, Batoş, Beica de Jos, Breaza, Chiheru de Jos, Glodeni, Gurghiu, Hodoşa, Ogra, Sânpetru de Câmpie şi Tăureni.

În etapa a II-a, care potrivit estimărilor se va desfăşura în perioada octombrie-decembrie, vor fi repartizate celelalte 11 microbuze din totalul de 24, către primăriile din Bichiş, Cucerdea, Ernei, Găneşti, Gorneşti, Neaua, Păsăreni, Râciu, Şincai, Suplac, Valea Largă.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite