Dosarul Permiselor la final. Fostul Şef al SPCRPCIV Argeş, condamnat la 14 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul Permiselor s-a încheiat astăzi la Curtea de Apel Târgu-Mureş
Procesul Permiselor s-a încheiat astăzi la Curtea de Apel Târgu-Mureş

După trei ani de audieri a 28 de inculpaţi şi 79 de martori, după vizionarea a 700 ore de înregistrări audio- video, celebrul Dosar al permiselor obţinute în mod fraudulor în Argeş a ajuns la final. Judecătoarea Mihaela Creţu de la Curtea de Apel Târgu-Mureş a dat astăzi citire sentinţei pentru cei 28 de inculpaţi. Cea mai mare pedeapsă aplicată a fost de 14 ani de închisoare cu executare, iar cea mai mică de un an şi şase

Celebrul Dosar al permiselor, judecat la Curtea de Apel din Târgu-Mureş din decembrie 2008 a ajuns la final. Dosarul a avut 169 termene de judecată, fiecare termen având ca durată de desfăşurare între 3-12 ore.

Până în momentul pronunţării, în acest proces au fost studiate de către judecătorul Mihaela Creţu 104 volume ale dosarului, fiecare volum având între 500-1000 de pagini, un volum al rechizitoriului , având 863 de pagini. De asemenea,  au fost vizionate şi audiate 269 de copii de suport digital, ce cuprindeau între 600 - 700 ore de înregistrări audio- video. În dosar au fost audiaţi toţi cei 28 de inculpaţi,  şi 79 de martori atât din partea acuzării cât şi din partea apărării.

Potrivit sentinţei dată astăzi, cea mai mare pedeapsă a fost de 14 ani de închisoare cu executare, primită de comisarul şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, fostul şef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule. Acestuia i-au fost confiscaţi peste 11.300 de euro şi 1750 de lei, dar i-a fost ridicat sechestrul asigurator pe 454.805 de euro şi 185.000 de lei.

Colegul său, comisarul şef Vasile Voinea a fost condamnat la de 11 ani şi 8 luni de închisoare, fiindu-i instituit sechestru pe mai multe sume în lei şi valută.  Toţi inculpaţii au de achitat cheltuieli de judecată de circa 22.800 de lei.

Din cei 28 de inculpaţi, 16 au primit pedepse cu închisoarea cu executare, iar restul au primit pedepse cu suspendare. Potrivit DNA  structura grupării infracţionale a depăşit limitele judeţului Argeş,fiind căutate persoane din orice colţ al ţării, care doreau să obţină permisul de conducere, în schimbul unor sume cuprinse între 2.000 şi 5.000 euro. Potrivit procurorilor anticorupţie, peste 2.000 de şoferi şi-au obţinut dreptul de a conduce „în baza unor permise de conducere obţinute fraudulos”.

Decizia Curţii de Apel Târgu Mureş nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunţare.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite