Cum să ne îngrijim corpul în sezonul rece: trucuri pentru a ne ajuta pielea, părul şi unghiile să facă faţă frigului

0
0

Trecerea de la cald la frig ne afectează întregul organism. Schimbările de temperatură ne pot face să avem un ten cu aspect bătrânicios, pielea ne poate crăpa şi părul îşi pierde din strălucire. Sunt însă şi câteva remedii care ne pot veni în ajutor.

O faţă luminoasă şi un ten hidratat

Tenul suferă atunci când e vânt puternic şi e foarte rece afară. Aşa că e bine să îl protejaţi din timp. Pentru ca tenul să fie mereu hidratat alegeţi creme care au în compozie unt de shea, uleiuri de migdale, de sâmburi de struguri şi de caise. Aceste creme hrănesc pielea feţei şi îndepărtează problemele apărute din cauza deshidratării. Ele menţin echilibrul între săruri şi apă la nivelul feţei.

Unele persoane suferă foarte mult atunci când vine frigul şi au o sensibilitate aparte. Tenul lor se înroşeşte foarte tare şi pielea le este mereu crăpată. Mierea poate fi un remediu natural foarte bun pentru îngrijirea feţei. O mască făcută în casă din miere, gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie poate face minuni.

Şi buzele sunt mai crăpate în sezonul rece, aşa că o cremă de gălbenele sau un balsam de buze pe bază de unt de shea vă pot fi de mare ajutor.

Şi părul are nevoie de îngrijire

Dacă vara avem grijă de părul nostru să nu devină uscat şi casant, la fel trebuie să facem şi când e frig afară. Alegeţi un balsam de păr care să prevină uscarea şi deteriorarea lui, precum şi electrizarea părului. Săptămânal vă puteţi răsfăţa podoaba capilară cu câte o mască pe bază de uleiuril naturale. Cele mai benefice uleiuri sunt: uleiul de măsline, de argan, de avocado şi uleiul de ricin. E bine să eviţi aparatele de coafat şi să optezi pentru uscarea naturală a părului. Atenţie însă, nu ieşi afară cu părul umed, pentru că va deveni sensibil şi se va rupe mai uşor.

Mâinile tale au nevoie de un mic răsfăţ

Aveţi mâinile uscate şi crăpate? În primul rând aveţi grijă să beţi suficientă apă zilnic. Unguentele cu muşeţel, gălbenele şi aloe vera vă vor hidrata pielea uscată şi vă veţi simţi din nou mâinile moi şi catifelate.

Atenţie la răceli!

Inevitabil, la schimbarea anotimpurilor, organismul nostru simte trecerea de la cald la frig şi invers, aşa că e foarte uşor să cădem pradă răcelilor. Dar, dacă reuşim să ne întărim sistemul imunitar din timp, atunci sărim peste ele cu brio. Poate nu ştiaţi, dar o cură cu vitamine luate din fructe şi legume ne poate feri de pumnul cu medicamente. De asemenea e bine să aveţi în casă un borcan cu miere amestecată cu bobiţele de cătină. Acestea pot fi consumate câte o linguriţă în fiecare dimineaţă. Cătina are de 20 de ori mai multă vitamina C decât citricele, iar seminţele din boabele de cătină conţin o mulţime de vitamine. Trebuie doar să le spargeţi şi nu doar să le înghiţiţi.

Mai multe - Târgu-Mureş

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite