Alimentele de la Uniunea Europeană ajung la târgumureşeni abia săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimente de la Uniunea Europeana FOTO: adevarul.ro
Alimente de la Uniunea Europeana FOTO: adevarul.ro

Aproximativ 7000 de beneficiari vor primi începând cu săptămâna viitoare ajutoarele de la Uniunea Europeană, mai puţini cu 1000 faţă de anul trecut. Lista celor care au acest drept a fost modificată, după ce s-au schimbat criteriile de acordare.

Prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, derulat prin Ministerul Fondurilor Europene, în judeţul Mureş, anul acesta 78.261 de beneficiari, urmează să primească 156.522 de pachete cu produse alimentare. Criteriile de acordare s-au modificat, iar astfel nu vor mai primi alimente toate persoanele care se încadrau în anii anteriori.

Potrivit Primăriei Municipiului Târgu-Mureş pe listele beneficiarilor se află pensionarii cu venituri de până la 400 de lei, persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii cu indemnizaţii de până la 400 de lei, beneficiarii de ajutor social şi cei care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.

50% din pachetele cu alimente au sosit deja

Dacă în anii anteriori au existat probleme cu distribuirea alimentelor pentru că nu toţi furnizorii le aduceau la timp, anul acesta toate pachetele sosesc sigilate. Până acum au ajuns în depozitul de pe strada Budiului nr 68 doar jumătate dintre acestea. Un pachet conţine următoarele produse alimentare: 2 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 3 kilograme de făină, 3 kilograme de mălai, o pungă cu paste făinoase, 4 cutii de conserve carne de porc, 3 cutii de conserve carne de vită, 5 cutii de pate de ficat, iar fiecare beneficiar va primi două pachete.

Pachetele vor fi distribuite începând de luni 12 ianuarie

Primăria municipiului Târgu-Mureş a trimis deja invitaţiile pentru ca de luni fiecare beneficiar să se prezinte pentru a-şi ridica pachetele cu alimente. La depozitul de la strada Budiului nr 68 sunt aşteptate zilnic aproximativ 1500-1600 de persoane. Fiecare beneficiar a primit câte o invitaţie cu data, ora şi chiar minutul la care trebuie să se prezinte, pentru a nu se creea cozi şi blocaje.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite