VIDEO Ziua Recoltei, sărbătorită la Târgu Jiu: primarul Cârciumaru a jucat hora cu vicepreşedintele Florescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horă în Piaţa Centrală
Horă în Piaţa Centrală

Ziua Recoltei a fost sărbătorită, astăzi, în Piaţa Centrală din municipiul Târgu Jiu, cu muzică, voie bună, produse culinare tradiţionale şi standuri îmbelşugate.

Proprietarii celor mai frumoase standuri din Piaţa Centrală au fost răsplătiţi cu diplome şi premii. Ansamblul Artistic «Doina Gorjului» a prezentat un spectacol pe scena amenajată în piaţă, iar dansatorii au încins o horă, împreună cu oficialităţile şi cumpărătorii aflaţi în piaţă.  În horă s-au prins primarul Florin Cârciumaru,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Florescu şi inspectorul general şcolar, Ion Işfan. 

Preţurile au crescut peste noapte

Piaţa Centrală a îmbrăcat haine de sărbătoare. Comercianţii şi-au prezentat cele mai frumoase şi gustoase produse.  Cumpărătorii s-au oprit să deguste măncărurile tradiţionale. „Am avut poftă de varză cu ciolan, mai ales că am văzut că este făcută la ceaun.  Am observat că preţurile sunt mai mari decât în alte zile. Au fost umflate acum“, a spus un cumpărător. Pensionarii au plecat cu plasele mai mult goale din piaţă. „Toate produsele sunt frumos aranjate,  dar, din păcate, sunt scumpe. Am cumpărat doi cârnaţi şi un kilogram de mere“, a spus o pensionară.

Vinde produse lactate la sfârşit de săptămână

Producătorii şi-au aranjat standurile ca într-o zi de sărbătoare. „Eu vând produse lactate. Vin în piaţă în fiecare sfârşit de săptămână. Cel mai mult se caută smântâna. Toate produsele pe care le folosesc sunt naturale. Azi am venit cu un putinei ca să arăt cum fac smântâna“, ne-a spus Camelia Gângioveanu, din Turcineşti.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite