UPDATE FOTO VIDEO Intervenţie a salvamontiştilor şi drumarilor pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe Transalpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turişti blocaţi pe Transalpina, din cauza zăpezii, Foto: Adevărul
Turişti blocaţi pe Transalpina, din cauza zăpezii, Foto: Adevărul

Salvamontiştii din judeţul Gorj intervin, marţi, pentru salvarea mai multor persoane rămase blocate cu maşinile pe Transalpina, din cauza zăpezii. Deocamdată nu se cunoaşte exact numărul persoanelor aflate în aceste maşini, însă primele informaţii arată că unele autoturisme nu mai au combustibil pentru încălzire.

Update, ora 13.00 Potrivit ultimelor informaţii, în total au fost patru maşini cu turişti îmbrăcaţi de vară, surprinşi de zăpadă, pe Transalpina. 

Pasagerii descoperiţi în ultima maşină blocată au rămas cu ambulanţa Salvamont, până când drumarii vor reuşi să îndepărteze zăpada, ca autovehiculele să-şi poată continua drumul. 

Mai multe persoane au rămas blocate azi-noapte în Căldarea Urdele surprinse de căderile de zăpadă. Ultima maşină se afla înspre Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea.

Turiştii din această maşină au alertat autorităţile că au rămas fără combustibil, după ce au lăsat căldura pornită, ca să nu moară de frig, fiind îmbrăcaţi în haine de vară.

„Se acţionează pe DN 67C, Transalpina, cu utilaje cu lamă şi material antiderapant pentru îndepărtarea zăpezii îngheţate depusă noaptea trecută. 

În zona Urdele au fost surprinse de ninsoare trei autoturisme (în final au fost patru - n.r.) care nu au mai putut înainta. Aceştia au intrat pe sectorul de drum în jurul orelor 23.00, atunci când circulaţia este restricţionată. 

Reamintim participanţilor la trafic că DN 67C, sectorul cuprins între Râncă şi Obârşia Lotrului, este închis circulaţiei publice între orele 20.00 - 8.00.”, au anunţat drumarii pe pagina lor de socializare.

- Ştirea iniţială -

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, o intervenţie este în derulare în zona înaltă a masivului Parâng, pe Transalpina, pentru acordarea primului ajutor şi salvarea mai multor persoane surprinse, în noaptea de luni spre marţi, de căderile de zăpadă şi rămase blocate cu autoturismele în căldarea Urdele.

"Drumarii acţionează cu utilaje pentru a desface drumul, iar salvamontiştii s-au deplasat în zonă cu o ambulanţă Salvamont apoi continuând drumul pe jos pentru a ajunge în locul unde sunt blocate maşinile. Unele maşini nu mai au combustibil şi nu mai pot face căldură, iar o parte dintre cei surprinşi în ele sunt îmbrăcaţi de vară", arată sursa citată.

Deocamdată nu se ştie exact câte persoane sunt în aceste maşini.

Pe şosea este aşternut un strat de circa 10-15 centimetri de zăpadă şi pe foarte multe porţiuni s-a format gheaţă.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite