Târgu-Jiu: VIDEO/ Şoferii care au claxonat după femei şi prieteni, traşi pe dreapta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei care s-au aflat la prima abatere au primit avertisment
Cei care s-au aflat la prima abatere au primit avertisment

Pentru poluarea fonică, poliţiştii locali aplică amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Conform hotărârii de Consiliu Local, vizaţi sunt atât şoferii care claxonează pe stradă după femei, cât şi cei care fac parte dintr-un convoi de nuntă.

Gorjenii care au folosit astăzi claxonul pentru a le face atente pe reprezentantele sexului frumos aflate pe trotuar sau pentru a-şi face loc în trafic au fost traşi pe dreapta de poliţiştii locali din Târgu-Jiu. Cei care s-au aflat la prima abatere au scăpat doar cu avertisment, iar ceilalţi s-au ales cu amenzi de până la 500 de lei.

Târgu-Jiu

„Dacă nu vor înţelege, vom fi nevoiţi să aplicăm hotărârea de Consiliu privind folosirea abuzivă a semnalelor sonore, în ceea ce priveşte claxonarea pe stradă la întâmplare sau reclamele sonore. Sper că încet-încet îi vom convinge pe conducătorii auto să nu mai folosească aceste semnale, chiar dacă este nuntă , botez sau orice alt eveniment mai mult sau mai puţin plăcut. Mai ales când claxonează după femei. Gata, s-a terminat, femei frumoase în Târgu-Jiu avem,dar nu trebuie să le claxonăm. Este un gest jenant şi îi mai şi deranjezi pe cei din jur”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

„Nu am ştiut şi nu se va repeta”

Şoferii care au fost opriţi în trafic de poliţişti după ce au apăsat pe claxon fără un motiv întemeiat şi-au cerut scuze şi au promis că nu se va mai repeta. „Nu am ştiut că nu avem voie, dar promit că nu se va mai repeta. Dacă există o hotărâre în acest sens, trebuie să o respectăm. Am claxonat ca să salut pe un prieten”, a spus Ionel Colea, un taximetrist din Târgu-Jiu. „Acest dispozitiv de semnalizare sonoră se foloseşte numai în cazul evitării unui pericol imediat. Am observat că şoferii fie claxonează pietonul când se afla pe trecere ca să-l grăbească, îl forţează şi îl pun pe fugă, fie atunci când se aglomerează traficul şi vor să fie lăsaţi să treacă. La nunţi îi avertizăm înainte de a pleca în convoi”, a precizat Gheorghe Drăghescu, şeful Serviciului Circulaţie Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite