Târgu-Jiu: VIDEO/ Şase gospodării şi patru apartamente inundate în Bârseşti. Pompierii îi cară în spinare pe copiii care merg la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase gospodării şi patru apartamente din cartierul târgujian Bârseşti au fost complet inundate în urma avariei la conducta de aducţiune a apei.  Pompierii au intervenit cu două motopompe pentru evacuarea apei din locuinţele oamenilor.

 Locuitorii s-au speriat după ce apa a dat năvală peste ei şi au ieşit cu noaptea-n cap în stradă, să vadă ce întâmplă.

image

Presiunea apei a pus la pământ gardul din beton al bătrânului

Crezui că e război. Când mă trezi curtea mea era plină de apă, iar când ieşi pe stradă văzui o maşină în şanţ. Probabil când se sparse conducta, presiunea apei împinse maşina lângă poarta mea şi o avarie. Curtea din beton mi-o puse la pământ dar şi o parte din ţigla casei mele“, a spus Dan Firescu, în vărstă de 70 de ani, unul dintre proprietarii gospodăriilor afectate.

image
image

Conducta de aducţiune s-a spart în incinta Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din Bârseşti

image

La faţa locului au venit lucrătorii de la SC Aparegio SA pentru remedierea defecţiunilor, iar pompierii au evacuat apa din apartamentele locatarilor din Blocul H2 aflat la 100 metri de avarie.

image

Alexandru Chircu (stânga), administratorul blocului, locuieşte la parter şi spune că apa a intrat în apartament

Mi s-au udat covoarele, parchetul, mobila. Acum privim la neputincioşi cum scot pompierii apa“, a precizat Alexandru Chircu unul dintre locatarii imobilului.

image

Ca să ajungă la şcoală, copiii au fost scoşi din locuinţe şi căraţi în spinare de către pompieri, până în stradă. Reprezentanţii societăţii de furnizare a apei potabile spun că alimentarea cu apă a oraşului se face prin sursele de rezervă. „Sunt mulţi factori care au dus la apariţia avariei. Poate fi şi vechimea de circa 40 de ani a conductei de aducţiune ori sensibilitatea tuburilor de beton. Estimez că avaria va fi remediată în 48 de ore. Deocamdată alimentarea municipiului se face prin conductele de aducţiune de la Sohodol, Şuşiţa Verde şi Iezureni“, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio SA.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite