Substanţe psihotrope vândute lângă un liceu din Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din obiectele şi substanţele confiscate de poliţie
O parte din obiectele şi substanţele confiscate de poliţie

O grupare care vindea substanţe cu efect psihotrop a fost capturată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj.

Substanţele erau vândute către adolescenţi, în special în cartierul 9 Mai, în apropierea unui liceu din Târgu Jiu: „În cauză s-a reţinut faptul că, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a iniţiat şi a constituit, în municipiul Târgu Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii infracţiunii de efectuare fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În concret, inculpatul M.A.C. coordona activitatea grupului infracţional organizat, ai căror membrii efectuau deplasări la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziţionau diverse cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la inculpatul C.A.E..

După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu Jiu, porţionate, ambalate şi vândute în schimbul sumei de 50 lei/pacheţel, la diverşi consumatori de pe raza judeţului Gorj şi a municipiului Târgu Jiu, cu preponderenţă adolescenţi.

În cadrul grupului infracţional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverşi consumatori, tranzacţiile efectuându-se cu preponderenţă în cartierul 9 Mai şi în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu Jiu.

Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu Jiu s-a mai constituit un alt grup infracţional organizat iniţiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte 3 persoane“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Între 30 şi 50 de lei doza

Pentru a nu fi prins, unul dintre membri reţelei locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, oraşul Bechet şi municipiul Piteşti.

„Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porţionate, ambalate şi apoi vândute cu preponderenţă către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu Jiu şi a judeţului Gorj, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei/doza în funcţie de cantitatea dorită.

Între cele două grupuri infracţionale organizate existau interacţiuni şi elemente comune în ceea ce priveşte achiziţionarea şi distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive“, se mai arată în comunicatul DIICOT.

În urmă cu trei zile, oamenii legii au efectuat 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Gorj Dolj şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate diferite cantităţi de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat şi bunuri folosite la ambalarea drogurilor.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite