Spitalul Târgu Jiu, reabilitat „la negru“. Constructorul din București folosea muncitori fără contract

0
Publicat:

Societatea care efectuează reabilitarea clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, care se află pe strada Tudor Vladimirescu, a fost prinsă cu muncitori angajați „la negru“.

Lucrările de modernizare clădirii Spitalului Județean de Urgenți, efectuate cu muncitori „la negru“
Lucrările de modernizare clădirii Spitalului Județean de Urgenți, efectuate cu muncitori „la negru“

„Un angajator cu sediul social în municipiul București a fost sancționat cu suma de 120.000 lei pentru folosirea în activitate a șase persoane pentru care nu avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă. Persoanele identificate de către inspectorii de muncă lucrau la reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu“, au transmis reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Lucrările de reabilitare a clădirii Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor. Acestea constau în reabilitarea energetică a clădirii, schimbarea instalației electrice și extinderea Unității de Primiri Urgențe. Investițiile sunt finanțate din fondurile Uniunii Europene.

Alte trei firme au fost amendate pentru muncă la negru

Alți trei angajatori au fost sancționați de către inspectorii de muncă cu suma de 50.000 lei pentru muncă nedeclarată.

„Doi dintre aceștia au fost sancționați cu suma de 40.000 lei pentru primirea la muncă a două persoane fără a avea încheiate în prealabil contracte individuale de muncă, acestea fiind depistate pe raza municipiului Târgu-Jiu și a comunei Tânțăreni. Cel de-al treilea angajator a fost sancționat cu suma de 10.000 lei pentru primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial. Angajatorul în cauză activează în domeniul panificației, în municipiul Motru“, se mai arată în comunicatul ITM Gorj.

„Toleranță zero față de munca nedeclarată și de cea subdeclarată“

George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a spus că toleranța este zero pentru munca „la negru“: „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj transmite tuturor angajatorilor toleranță zero față de munca nedeclarată și de cea subdeclarată, precum și față de evenimentele care implică securitatea și sănătatea în muncă”. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite