Spital din Gorj golit de pacienţi, pentru a le face loc bolnavilor infectaţi cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul din Târgu Cărbuneşti vor fi primiţi pacienţii infectaţi cu COVID-19
La Spitalul din Târgu Cărbuneşti vor fi primiţi pacienţii infectaţi cu COVID-19

În Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti vor fi internaţi pacienţi infectaţi cu COVID-19. Hotărârea a fost luată de către conducerea Ministerului Sănătăţii.

Toţi bolnavii internaţi în spital au fost externaţi, pentru că nu reprezentau cazuri urgente. „În urmă cu câteva zile, printr-un ordin semnat de domnul doctor Arafat, începând cu data de 24 martie s-au interzis intervenţiile chirurgicale care nu reprezentau urgenţă , precum şi alte internări. Pacienţii au început să fie externaţi din spital“, a spus Constantin Târziu, directorul Spitalului Judeţean din Târgu Cărbuneşti.

Cadrele medicale sunt îngrijorate

Directorul Spitalului de Urgenţe din Târgu Cărbuneşti spune că decizia luată de Ministerul Sănătăţii a indus o stare de îngrijorare în rândul personalului medical: „Am fost luaţi prin surprindere de decizia care a fost luată pentru că în urmă cu câteva zile se anunţase că spitalele de urgenţă nu vor fi spitale COVID-19. Oamenii sunt foarte îngrijoraţi, pentru că am format o familie de medici tineri, care au familii cu copii. Privim cu responsabilitate această situaţie“.

Circuite separate

La nivelul fiecărei secţii a spitalului din Târgu Cărbuneşti vor fi înfiinţate circuite speciale pentru personalul medicale, pentru a evita răspândirea infecţiilor. „Vor fi luate măsuri suplimentare. Încercăm la nivelul fiecărei secţii să existe circuite pentru personalul medical, pentru că este foarte important să existe aceste circuite ca să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat la alte spitale din ţară“, a mai precizat Constantin Târziu.

15 paturi pentru terapie intensivă vor putea fi puse la dispoziţia bolnavilor, dar numărul acestora ar putea creşte. „Putem să punem la dispoziţie 15 paturi pentru terapie intensivă cu posibilitate de creştere a numărului de paturi. La Terapie Intensivă sunt cinci medici, dar am solicitat suplimentarea cu încă unul sau doi ca să se poată lucra în echipe“, a precizat Constantin Târziu.

Ministerul Sănătăţii va trimite spitalului din Târgu Cărbuneşti aparatură şi echipamente de protecţie către spitalul de la Târgu Cărbuneşti. „Am discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în ceea ce priveşte dotarea cu aparatură care va sosi la terapie intensivă, echipamente de protecţie şi substanţe dezinfectante. Ni s-a cerut o listă pe care am trimis-o la minister“, a spus managerul spitalului.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite