Sentinţa lui Nicolae Mischie a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Completul de judecată de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pronunţarea sentinţei în cazul lui Nicolae Mischie. Hotărârea finală va fi dată pe 18 februarie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat astăzi recursul declarat de fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, împotriva sentinţei Curţii de Apel Timişoara prin care a fost condamnat pentru luare de mită şi alte infracţiuni la închisoare cu executare. Soluţia în acest caz a rămas pronunţare. În cazul în care hotătârea va fi păstrată, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj va ajunge în Penitenciarul din Târgu Jiu. 

Este cel mai vechi dosar de corupţie din România aflat pe rolul instanţelor de judecată. Prima dată, Mischie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Tribunalul Gorj, după care procesul s-a mutat la Curtea de Apel Timişoara, ca urmare a apelului formulat de fostul baron de Gorj. Instanţa timişoreană a păstrat sentinţa, dar Mischie a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care, pe motiv că nu a fost respectat codul de procedură penală, a casat hotărârea şi a trimis cauza spre rejudecare la Curtea de Apel Timişoara. Completul de judecată a păstrat aceeaşi sentinţă, iar procesul a ajuns, în ultima fază, la Înalta Curte.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite