Şase situri arheologice din epoca bronzului şi Evul Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase situri arheologice din epoca bronzului şi evul mediu au fost descoperite de specialiştii Muzeului Judeţean de Istorie „Alexandru Ştefulescu” pe traseul viitorului drum de centură al municipiului Târgu-Jiu.

Obiectele descoperite de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie datează de aproximativ 4.000 de ani şi au fost găsite în diferite zone de pe traseul viitorului drum de ocolire al municipiului Târgu-Jiu. Lucrările arheologice au fost încheiate la sfârşitul săptămânii trecute şi au fost identificate şase situri arheologice din epoca bronzului şi Evul Mediu care necesită efectuarea de cercetări preventive în vederea obţinerii „certificatelor de descărcare de sarcină arheologică“. 

Drum de 150 milioane de lei

Cele mai multe aşezări descoperite sunt cuprinse între kilometri 7 şi 13 de pe traseul viitorului drum de centură. Vestigiile găsite au o vechime de aproximativ 4.000 de ani, iar cele din evul mediu timpuriu au aproape 2.000 de ani. Responsabilul ştiinţific al cercetărilor efectuate este Vasile Marinoiu, fostul director al Muzeului Judeţean Gorj.

Lucrările la drumul de centură au fost deschise în urmă cu aproximativ două luni. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 151,2 milioane de lei fără TVA. Varianta ocolitoare va avea o lungime de aproximativ 20 de kilometri. Constructorul care a câştigat licitaţia este societatea italiană Collini Lavori.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite