Protecţia copilului a deschis o anchetă în cazul adolescentei acuzată că şi-a îngropat noul născutul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta este internată în spital
Adolescenta este internată în spital

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a autosesizat în legătură cu adolescenta din Drăguţeşti care este acuzată de pruncucidere.

Reprezentanţii DGASPC Gorj au stat de vorbă astăzi cu adolesecenta care este acuzată că şi-a îngropat copilul nou-născut. Aceasta va fi evaluată şi din punct de vedere psihologic. Se va evalua şi situaţia celuilalt copil pe care minora îl are şi se află în grija bunicii. „Reprezentanţii instituţiei noastre au fost în teren, la Drăguşeţi şi la spital să stea de vorbă cui minora. Se va efectua o evaluare socio-familială. Nu cred că sunt problemele faţă de copilul de trei ani. O să vedem care vor fi concluziile. Copilul de trei ani se află în grija bunicii marterne. Are o dezvoltarea normală şi nu s-a pus problema de abuz. Minora a fost plecată în străinătate de multe ori. Nu mai era şcolarizată. Nu ştiu ce a deteremnat gestul minorei pentru că ea a ascuns sarcina şi de mama ei“, a spus Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. 

Nou-născutul a fost găsit îngropat

Minora este acuzată pruncucidere. Aceasta a născut acasă, singură, după care şi-ar fi îngropat pruncul. „Pe 6 ianuarie, organele de cercetare penală ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o minoră de 17 ani a născut un copil pe care ulterior l-a îngropat în curtea locuinţei. Procurorii Parchetului Târgu-Jiu alături de Poliţie au efectuat o percheziţie la domiciliul elevei şi au descoperit îngropat în curtea locuinţei cadavrul unui nou-născut de sex masculin. În vederea stabilirii împrejurării şi cauzelor decesului s-a decis efectuarea necropsiei de către medicii Serviciului de Medicină Legală Gorj. În cauză cercetările continuă pentru stabilirea răspunderii judiciare”, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite