Procurorii cer arestarea soţului medicului oncolog Marianei Găvănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au solicitat arestarea preventivă a lui Victor Găvănescu, soţul şefei Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, medicul Mariana Găvănescu.

„Cererea procurorilor este motivată de faptul că inculpatul a încălcat una dintre obligaţiile impuse prin ordonanţa prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, respectiv pe aceea de a nu lua legătura cu unul dintre  martori”, 

se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Tratamente fictive

La începutul acestei, luni, anchetatorii au efectuat o serie de percheziţii la Secţia de Oncologie, la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj, precum şi la domiciliul cadrelor medicale implicate în acest dosar. Oamenii legii au efectuat cercetări toată ziua la vila şi la cabinetul medicului Mariana Găvănescu. 

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul din acest dosar se ridică la aproximativ 400.000 de lei. „Din probele administrate până în prezent a rezultat că în perioada 2008-2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial. Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Interdicţie de a mai profesa

Procurorii au luat măsura interdicţiei de a mai profesa pentru medicii oncologi Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, şi Iulia Fometescu, care sunt urmărite penal în dosarul privind decontarea tratamente şi servicii medicale fictive.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite