Ploile au făcut pagube importante în Gorj: zeci de gospodării au fost inundate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O casă a fost inundată, în ploilor
O casă a fost inundată, în ploilor

Zeci de gospodării din municipiul Târgu Jiu şi din patru comune au fost inundate. De asemenea, un pod, şapte podeţe şi 13 km. de drumuri comunale au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente.

Opt case şi 55 anexe gospodăreşti au fost inundate astăzi. 44 hectare de teren forestier şi 63 hectare de păşuni au fost acoperite de ape. De asemenea, au mai fost afectate şapte podeţe şi un pod, 13km. de drumuri comunale, zece fântâni şi 100 de metri de dig de protecţie de pe malul râului Galbenu. 

Curtea unui cetăţean din cartierul Iezureni a fost inundată. Un echipaj de pompieri militari cu cinci subofiţeri, un autocamion şi o motopompă au intervenit pentru a evacua apa.

În comuna Baia de Fier a fost înregistrată cea mai gravă situaţie. Şapte locuinţe au fost inundate şi trei zone sunt afectate de alunecări de teren. De asemenea, cinci podeţe şi patru kilometri şi jumătate de drum forestier au fost afectate.

Un pod, două podeţe, 5,5 km. de drumuri comunale şi peste patru hectare de teren agricol au fost afectate ca urmare a  din comuna Stăneşti au fost afectate ca urmare a scurgerilor de pe versanţi şi torenţi. 

În comuna Polovragi, au fost inundate 50 de anexe gospodăreşti, 40 hectare de teren agricol şi 60 hectare de păşuni şi fâneţeau fost inundate 

Dig rupt de ape 

Digul de protecţie al râului Galbenu s-a rupt pe o lungime de o sută de metri. O gospodărie din satul Bălceşti a fost inundată. La faţa locului au intervenit: Detaşamentul de Pompieri Târgu-Jiu cu 15 subofiţeri, şase lucrători din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, cinci subofiţeri de la Jandarmeria Gorj, 20 voluntari din cadrul S.V.S.U. Bengeşti-Ciocadia.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite