Peste 13 kilometri de drumuri judeţene de pământ aşteaptă asfaltul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 13 kilometri de drumuri judeţene de pământ care există pe teritoriul judeţului Gorj aşteaptă să fie modernizate. De asemenea, locuitorii din mediul rural sunt nevoiţi să circule pe încă 155 kilometri de drumuri comunale tot din pământ.

Drumurile judeţene de pământ se întind pe 13,3 kilometri. Consiliul Judeţean Gorj şi-a propus să asfalteze drumurile de pământ, dar acest deziderat a rămas la stadiul de intenţie. Cel mai cunoscut drum judeţean de pământ este cel dintre Sîmbotin - Pasul Vîlcan - oraşul Vulcan, care leagă judeţele Gorj şi Hunedoara. Drumul are şi o valoare istorică şi turistică deosebită. Această rută este cunoscută din timpul romanilor, iar peisajele sunt deosebite. Drumurile judeţene de pământ care traversează câteva zone submontane sunt greu accesibile în perioada de iarnă, astfe că sunt închise circulaţiei.

În judeţul Gorj sunt 34 de drumuri judeţene, cu o lungime totală de 836 de kilometri. Dintre acestea, cea mai mare parte o reprezintă drumurile cu îmbrăcăminte asfaltică (45,6%), urmate de cele din beton (21,35%) şi de cele pietruite (16,51%), cu o lungime totală de 138 de kilometri. 

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la drumurile comunale 

La sate, ponderea drumurilor de pământ este de 15,6% din totalul reţelei de peste 990 de kilometri. Doar 13,5% din drumurile comunale sunt cu îmbrăcăminte asfaltică, adică 134 de kilometri. Cea mai mare pondere o au drumurile pietruite, 61,4%, adică 608 kilometri. Der asemenea, în judeţul Gorj mai există 25 de drumuri betonate.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite