Pedeapsa primită de angajata unui centru de plasament care a furat din mâncarea copiilor

0
Publicat:

Maria Sanda, angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbunești, a primit o condamnare cu „avertisment“, pentru că a furat din mâncarea copiilor.

Fapta a avut la Complexul de Servicii de la Târgu Cărbunești Foto: DGASPC Gorj
Fapta a avut la Complexul de Servicii de la Târgu Cărbunești Foto: DGASPC Gorj

Sentința a fost dată de către Judecătoria Tg. Cărbunești și nu este definitivă, putând fi contestată: „Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpata Sanda Maria, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. rap.la art. 81 Cod penal, aplică inculpatei Sanda Maria un avertisment. În baza art. 82 alin. 3 Cod penal, atrage atenția inculpatei asupra anulării renunțării la aplicarea pedepsei dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se descoperă că aceasta săvârșise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracțiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă chiar după expirarea acestui termen, situație în care se stabilește pedeapsa pentru infracțiunea care a atras inițial renunțarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, dup caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară. Constată că față de inculpata Sanda Maria s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 29.12.2021, ora 11:22, până la data de 30.12.2021, ora 11:22. Constată că prejudiciul a fost recuperat și ia act că nu există constituire de parte civilă în cauză“, a stabilit instanța Judecătoriei Tg. Cărbunești.

Ce produse a furat infirmiera

Șefa Complexului a fost informată de un „beneficiar minor internat în centru, cu privire la faptul că, în ziua precedentă, a surprins-o pe infirmiera Maria Sanda în timp ce voia să părăsească incinta unităţii cu o plasă în care avea produse alimentare sustrase din bucătărie. La momentul respectiv, angajata sus-menţionată terminase programul de lucru şi voia să plece acasă, având asupra sa o plasă, fiind însă observată de minorul ........, de asemenea beneficiar al instituţiei sociale, care l-a anunţat telefonic pe colegul său, solicitându-i să vină în curtea centrului. Numitul ...... a venit în curte şi s-a deplasat la o ladă cu nisip de la pichetul de incendiu aflată în spatele clădirii complexului, a deschis lada şi a scos o plasă  din plastic, dar imediat a venit lângă el inculpata, care a luat plasa şi a plecat către vestiar, spunând că în plasă se află resturi menajere.

La insistenţele numitului ........, inculpata a fost nevoită să scoată ce avea în sacoşă, respectiv o pungă cu zahăr de 1 kg, un borcan de muştar, un borcan cu zacuscă, o sticlă de bulion şi nişte carne de porc“, se arată în actul de sesizare a instanței de judecată.

Scena a fost filmată cu telefonul mobil și minorul a informat-o, ulterior, pe şefa Complexului despre cele întâmplate, iar aceasta din urmă a întocmit un referat detaliat, pe care l-a înaintat directorului executiv al DGASPC Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite