Municipiul Târgu Jiu riscă să rămână fără apă din cauza secetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stocul de apă la sursa din râul Şuşiţa este la nivel de avarie
Stocul de apă la sursa din râul Şuşiţa este la nivel de avarie

Municipiul Târgu Jiu, dar şi alte localităţi, riscă să rămână fără apă din cauza secetei şi a lipsei de investiţii în noi surse de alimentare.

În această dimineaţă, presiunea apei la robinetele locuitorilor municipiului Târgu Jiu era foarte scăzută, iar centralele de apartaent nu mai pot produce apă caldă. De asemenea, apartamentele de la etajele superioare nu mai au apă. 

Conducerea Aparegio, operatorul de apă şi canalizare, face un apel către populaţie pentru raţionalizarea consumului de apă: „Sursele de apă din aria de operare sunt la limită, iar prognozele meteorologice nu sunt deloc favorabile. Prin urmare, utilizatorii trebuie să înţeleagă importanţa raţionalizării apei în aceste săptămâni. Fără un „strop”de spirit de civic şi de solidaritate, perioada următoare va fi încărcată de lipsa totală a apei, presiune scăzute, apă la program. 

 În concluzie, Aparegio Gorj, anunţă toţi utilizatorii ca până la apariţia precipitaţiilor, apa trebuie folosită NUMAI în scopuri menajere (băut, spălat etc)     Activităţile gospodăreşti (udat grădini, spălat covoare, spălat autoturisme etc) vor avea repercusiuni majore asupra întregii comunităţi şi ne vom confrunta cu lipsa totală a apei în cel mai scurt timp“, se arată într-un comunicat de presă al Aparegio.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite