Motivul sfâșietor pentru care directoarea Bibliotecii Județene din Gorj s-ar fi sinucis. Ce a scris în biletul de adio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell“, a fost găsit moartă, în seara de marți, 28 februarie, în biroul instituției unde lucra.

Olimpia Bratu s-a sinucis marți, 28 februarie FOTO: Biblioteca Județeană Gorj
Olimpia Bratu s-a sinucis marți, 28 februarie FOTO: Biblioteca Județeană Gorj

Directoarea Bibliotecii Județene din Gorj, Olimpia Bratu, care s-a spânzurat marți în biroul instituției unde lucra, și-a explicat gestul într-un biletul de adio.

Jurnalistul Narcis Daju a precizat într-o postare pe Facebook ce anume o măcina pe femeie.

„Doamna Olimpia Bratu organiza, vara, niște acțiuni minunate pentru copii, în Parcul Brâncuși. Sute de părinți și bunici își duceau copiii la activitățile Bibliotecii Județene ”Christian Tell”. Astă-vară, în iulie, în timpul unei astfel de acțiuni, o creangă uscată a căzut peste un copil, provocându-i o fractură la un braț. S-a deschis un dosar penal. În plus, părinții copilului au chemat în judecată Biblioteca, Primăria Târgu Jiu și Edilitara, cerând daune morale. Ieri a fost ultimul termen de judecată, și s-a dispus amânarea pronunțării, pentru data de 06.03.2023. Apropiații doamnei Olimpia Bratu spun că era foarte afectată de dosarul penal și de litigiul civil. Astăzi, directoarea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” și-a pus capăt zilelor, chiar în biroul ei de director, și a lăsat un bilet în care a scris că aceasta e pedeapsa ei pentru incidentul cu copilul, din parc”, potrivit jurnalistului.

Vestea morții Olimpiei Bratu a șocat lumea culturală din județul Gorj, mai ales că aceasta a avut un rol important în activitatea din acest domeniu.

În timpul mandatului său, biblioteca a fost modernizată și extinsă, iar acesta a devenit principalul lor în privința organizării de evenimente culturale. 

Soțul acesteia este directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu, iar fiul său este un elev genial, fiind declarat cel mai bun participant al României din toate timpurile la Olimpiada Internațională de Lingvistică. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite