Miuță între prietenii din copilărie, la Târgu-Jiu. Tradiția de la blocul 18, premiată de primar. „Cea mai frumoasă perioadă“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenii din copilărie de la un bloc din cartierul 9 Mai din municipiul Târgu Jiu își dau întâlnire anual, pentru a retrăi bucuriile din perioada pe care o consideră cea mai frumoasă din viața lor.

Prietenii de la bloc s-au întâlnit și în acest an FOTO Alin Ion
Prietenii de la bloc s-au întâlnit și în acest an FOTO Alin Ion

Mulți dintre ei au plecat din cartier în alte zone ale municipiului Târgu Jiu, în alte orașe din țară sau chiar în alte țări. Astfel, unii dintre ei au venit din Anglia și din Franța special pentru a se revedea și a petrece din nou bucuriile simple din copilărie.

Toți s-au întâlnit în fața blocului 18, de pe strada Nicolae Titulescu din cartierul 9 Mai. S-au îmbrățișat, după care au mers să joace un meci de fotbal. S-au împărțit în două echipe: „Seniorii“, cei trecuți de 50 de ani, și „Juniorii“, care vârste de până la 50 de ani. Scorul meciului a fost egal 3-3, dar „Juniorii“ au câștigat după executarea loviturilor de departajare.

„Juniorii“ au câștigat după un meci echilibrat FOTO Alin Ion
„Juniorii“ au câștigat după un meci echilibrat FOTO Alin Ion

Cupa a fost înmânată câștigătorilor de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care a fost arbitru de fotbal.

Primarul municipiului Târgu Jiu a oferit cupa câștigătorilor Foto: Liviu Buligan
Primarul municipiului Târgu Jiu a oferit cupa câștigătorilor Foto: Liviu Buligan

„În fiecare an, în ultima săptămână a lunii august, proprietarii apartamentelor blocului nr. 18 din strada Nicolae Titulescu (fostă Păcii) se întâlnesc pentru un meci de fotbal și câteva ore de voie bună, celebrând o prietenie legată pe viață. Unii se întorc din străinătate exclusiv pentru acest eveniment. Am acceptat cu plăcere invitația de a le fi alături și îi felicit pentru inițiativă! Sunt momente frumoase din viața municipiului nostru care merită promovate și continuate“, a transmis primarul Romanescu.

După meci, prietenii de la bloc au mers la o bere, după care a urmat petrecerea la o pensiune. 

„A fost o perioadă foarte frumoasă a vieții“.

Mihai Culcer (52 de ani) este unul dintre cei care au rămas în Târgu Jiu. Acesta a spus că întâlnirea cu prietenii de la bloc este un moment special al anului.

Este ceva deosebit arunci când ne revedem. Cred că o dată pe an putem să ne alocăm acest timp pentru noi ca să ne revedem, mai ales că unii dintre noi nu locuiesc în țară și vin din când în când acasă“, spune Mihai Culcer.

Mihai susține că perioada copilăriei a fost cea mai frumoasă a vieții: „Îmi aduc aminte că băteam mingea în curtea Școlii generale nr. 11 sau la căminul de copii. Aproape zilnic jucam fotbal și chiar aveam competiții între blocuri. În ziua de astăzi nu se mai face mișcarea pe care o făceam atunci. Fotbalul și câteva jocuri erau singurele bucurii pe care le aveam. Unii dintre noi ne-am schimbat mult și fiecare are familii“.

Liviu Buligan, unul dintre organizatori, alături de Dragoș Macsut, a venit de la București, unde lucrează și trăiește, pentru a retrăi perioada copilăriei: „Revederea este plăcută. Vin mulți din alte țări: Spania, Anglia și Franța. Este al cincilea an în care ne întâlnim. Chiar avem emoții și ne gândim la meciul de fotbal, cine o să bată. Mulți au plecat din Târgu Jiu. Doar doi-trei au mai rămas. Am avut o copilărie fericită. Ne jucam cu «tubermane», «pișcăriciul» și în fiecare zi mergeam să jucăm fotbal. Jucam chiar la pariu cu echipe din alte blocuri. Erau singurele plăceri pe care le aveam atunci“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite