Meciuri de ligă naţională, într-o sală de sport şcolară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala Sporturilor va fi modernizată
Sala Sporturilor va fi modernizată

Echipele de baschet şi de handbal din Târgu Jiu, care evoluează în primele ligi, vor juca meciurile de pe teren propriu în sala de sport a Şcolii Gimnazială "Voievod Litovoi" din cauză că Sala Sporturilor va intra într-un amplu proces de reabilitare.

Sala de Sport de la Şcoala Gimnazială „Voievod Litovoi" va fi modernizată pentru a corespunde desfăşurării meciurilor de ligă naţională. Iluminatul, suprafaţa de joc, tribunele şi grupurile sanitare vor fi modernizate. 

Toate investiţiile vor fi făcute de clubul Energia. „Înainte de a lua hotărârea, cei din conducerea clubului s-au deplasat la Turda, unde funcţionează o asemenea sală şi unde şi echipa locală Potaissa Turda a venit cu modificări. Se modifică suprafaţa de joc, se modifică iluminatul, se modifică tribuna. La ora actuală, tribuna asigură doar 200 de locuri, prin modificările care se vor face după proiect se va ajunge practic în final la 400, maxim 500 de locuri. Grupurile sanitare trebuie să intre într-un proces de modernizare. Ca să nu investească Consiliul Local, s-a ajuns la concluzia că poate face acest lucru Clubul Energia, dar ca să poată face acest lucru legal, este nevoie de acest transfer. Sala Sporturilor din Târgu-Jiu intră în modernizare începând cu luna noiembrie. În momentul de faţă se ştie constructorul, se lucrează la proiect până în luna octombrie. Până în luna octombrie, echipele de handbal şi baschet vor juca meciurile din campionatul intern în sala actuală, urmând ca până atunci clubul să modernizeze sala de la Şcoala Gimnazială 'Voievod Litovoi'”, a declarat Florin Cârciumaru. 

Capacitatea Sălii Sporturilor va creşte la 1250 de locuri 

Valoarea lucrărilor de modernizare la Sala Sporturilor se ridică la două milioane de euro, fonduri puse la dispoziţie de Compania Naţională de Investiţii. Lucrarea presupune extinderea capacităţii unităţii de la 770 de locuri, cât are în prezent, la 1.250 de locuri. Tribunele se vor înălţa pe partea celor existente, vor fi tribune pentru zona VIP şi în partea opusă, cu intrare separată, cu foaier separat, suprafaţa de joc va fi înlocuită. Se va extinde automat tâmplăria, vor fi schimbate faţadele sălii, redimensionată instalaţia de climatizare pentru noua capacitate şi vor fi modernizate vestiarele şi grupurile sanitare, dar şi celelalte spaţii conexe

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite