Mănăstirea Lainici îşi sărbătoreşte hramul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mănăstirea Lainici îşi sărbătoreşte hramul joi, 21 noiembrie, de praznicul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Credincioşii vor avea în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, şi pe Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care vor săvârşi slujba Sfintei Liturghii, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. 

Prăznuirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului va începe în această seară, cu săvârşirea slujbei de Priveghere. Pelerinii care vor trece pragul sfântului aşezământ monahal vor avea ocazia să se reculeagă câteva ceasuri în rugăciune şi să se închine la racla moaştelor Sfântului Irodion, care a fost stareţ al Mănăstirii Lainici.

Loc de pelerinaj

Loc de pelerinaj al românilor din toată ţara, Mănăstirea Lainici este supranumită "mireasa" din Defileul Jiului. 

Loc de pelerinaj al românilor din toată ţara, Mănăstirea Lainici este supranumită "mireasa" din Defileul Jiului. De Paşte, aici vin mii de credincioşi, plini de speranţă că Icoana Maicii Domnului "Grabnic Ascultătoare" îşi va pogorî harul asupra lor.

Mănăstirea Lainici, sfânt locaş aşezat pe Valea Jiului, este situată sub culme de munte. Aproape toţi oamenii care trec în susul şi în josul defileului fac un popas, odihnindu-se sau doar răcorindu-se la umbra deasă a pomilor din curtea sa.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite