Jurnaliştii din FIJET, impresionaţi de judeţul Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40 de jurnalişti străini au vizitat judeţul Gorj
40 de jurnalişti străini au vizitat judeţul Gorj

Pentru 40 de jurnalişti străini, vizita în Gorj a fost de neuitat. Aceştia fac parte din cadrul Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor despre Turism (FIJET), care acordă anual distincţia «Mărul de Aur», un  premiu de excelenţã în domeniul turismului.

Jurnaliştii străini au vizitat judeţul nostru timp de câteva zile. Aceştia s-au arătat încântaţi de peisaje, tradiţiile, dar şi de bucătăria gorjenească. În acest an, Gorjul este singura zonã din ţarã care candideazã pentru aceastã distincţie.
Doar cuvinte de laudă au avut jurnaliştii străini cu privire la ceea ce au văzut şi trăit în judeţul Gorj. Operele create de Brâncuşi în oraşul de pe Jiu şi Transalpina sunt cele mai importante argumente pentru susţinerea Gorjului, care este singura regiune din ţară care participă la această competiţie: „Este o distincţie acordată de FIJET. Încercăm ca în anul 2014, în martie, atunci când are loc votul final al Comisiei Internaţionale FIJET să obţinem «Mărul de Aur» pentru România şi să-l aducem acasă la Brâncuşi. Se pune accentul pe elementele de autenticitate, ofertă turistică bogată, infrastructură, dar, în primul rând, tradiţia, istoria şi povestea locului în sine. Gorjul este candidatura unică pentru România şi sperăm ca această distincţie să ajungă în Gorj. Susţinem ca judeţul în această competiţie“.

Înfiinţată la Paris, în anul 1954 de către asociaţiile naţionale din Franţa şi Belgia, este cea mai veche asociaţie profesională de scriitori şi de jurnalişti de călătorie din lume. Cu un număr care depăşeşte în prezent 800 de membri, din peste 40 de ţări de pe cinci continente, este cea mai mare organizaţie profesională internaţională a jurnaliştilor de turism.
Mărului de Aur este premiul de excelenţă acordat de FIJET  în fiecare an unei organizaţii, ţară, oraş sau persoană pentru recunoaşterea eforturilor speciale în promovarea şi ridicarea nivelului turismului, echivalent FIJET al Oscarului. 
Candidatura Gorjului va fi discutată în cadrul FIJET, după care propunerea va fi înaintată directorilor din cadrul organizaţiei. Jurnaliştii susţin că directorii au fost informaţi în legătură cu participarea judeţului nostru şi sunt de acord cu aceasta. Decizia finală va fi luată în primăvara anului viitor.
Până acum, Mărul de Aur a fost câştigat în anul 1975 de Bucovina şi în 2009 de Mărginimea Sibiului, Delta Dunării şi o companie aeriană privată.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite